A decentralizált áramellátás új dimenziója
Az innovatív Emparro67 Hybrid kapcsolóüzemű tápegység igazi sokoldalú tehetség, számos erősséggel.

Nemcsak az áramellátást helyezi át a kapcsolószekrényből az ipari terepi környezetre, hanem emellett a 24 VDC feszültségű terhelő áramkör felügyeletére szolgáló két integrált csatorna felügyeli az áramerősségeket, amivel magas szintű üzembiztonságról gondoskodik. Az IO-Link interfész széles körű, átlátható kommunikációt tesz lehetővé.

Az Emparro67 rendkívül erős fémházban elhelyezett, IP67 védettségű kapcsolóüzemű tápegységeit kimagasló energiahatékonyság jellemzi – a befektetett energia akár 93,8 százaléka hasznosul. A decentralizált megoldás nagy előnye: a 230 VAC feszültség 24 VDC feszültségre történő átalakítására már nem a kapcsolószekrényben, hanem közvetlenül a fogyasztónál kerül sor. Ennek köszönhetően a vezetékekben fellépő veszteségek minimalizálhatók. A kapcsolószekrények így kisebbre méretezhetők, illetve bizonyos alkalmazások esetén teljesen nélkülözhetők.

Forrás: Murrelektronik
Az új Emparro67 Hybrid kapcsoló üzemű tápegység két integrált Mico-csatornával rendelkezik például külön berendezésrészek, érzékelők, beavatkozók vagy – egészen különleges módon – a terepibusz-modulok áramerősségének elektronikus felügyelete érdekében. Ezzel mind az érzékelők és a modulok áramellátása, mind a csatlakoztatott terepibusz-rendszerek beavatkozóinak áramellátása külön felügyelhető, így maximális üzembiztonság érhető el. A két 24 VDC feszültségű terhelő áramkör felügyeletére szolgáló Mico-csatorna különböző áramerősség-értékekre állítható be. A kioldási karakterisztika a következő elven alapul: „a lehető legkésőbb, de olyan korán, amikor csak szükséges.”

Az Emparro67 Hybrid IO-Link interfésszel rendelkezik (M12-es csatlakozó), és kommunikációra képes a fölérendelt IO-Link Master egységgel. Ennek köszönhetően a teljes hálózatba kapcsolt intelligens alkalmazásokban is kiválóan használható. Konkrét példa az alkalmazásra az eszköz élettartamának felügyelete. A berendezés- és gépgyártás területén működő vállalatok a megelőző karbantartási (predictive maintenance) funkciók alkalmazásával új üzleti modelleket dogozhatnak kis.