Életben tartja a gépeket a szünetmentes áramellátás
Kevés dolog bosszantóbb és drágább a gépek és berendezések nem tervezett leállásánál. A szünetmentes áramforrásra fordított beruházás gyakran már az első elkerülhető leálláskor megtérül.

Murrelektronik cég Emparro Accucontrol szünetmentes áramforrása a nagy teljesítményű Emparro tápellátási rendszer kiegészítéseként életben tartja a gépeket azzal, hogy áramkimaradás esetén megszakítás nélkül átállítja az ellátást akkumulátoros forrásra. A szünetmentes áramforráshoz 40 Ah kapacitású külső ólomakkumulátorok csatlakoznak, ami hosszú áthidalási időt tesz lehetővé. Igény szerint 20 vagy 40 A-es változat is alkalmazható. A szerelés szerszám nélkül zajlik, a 20 A-es változat pedig mindössze 65 mm-es szélességével rendkívül kis helyet vesz igénybe a kapcsolószekrényben.

Az Emparro Accucontrol folyamatosan figyeli a csatlakoztatott akkumulátor belső ellenállását. A határérték túllépésekor a készülék egy jelzőérintkezőn keresztül figyelmeztető jelzést ad. Ekkor az akkumulátor cseréje a következő szervizelés időpontjára betervezhető. Az ilyen előrejelző információk segítenek elkerülni a nem tervezett kieséseket és a szerviztechnikus váratlan riasztását.

Minél hűvösebb, annál jobb

Az akkumulátorok szeretik az alacsony hőmérsékletet: nagyobb teljesítmény leadására képesek, és hosszabb élettartamúak. Ennek érdekében az akkumulátorok töltésére az Emparro Accucontrol segítségével kontrollált hőmérsékleti viszonyok mellett kerülhet sor. A készülék a töltési zárlati feszültséget a környezeti hőmérséklethez igazítja. Ennek köszönhetően – akár magasabb környezeti hőmérséklet mellett is – az akkumulátorok maximális élettartama érhető el.

Csak kis helyet vesz igénybe a kapcsolószekrényben (forrás: Murrelektronik)

A Murrelektronik szünetmentes áramforrása egyszerűen, mini USB-csatlakozón keresztül ipari számítógépekhez csatlakoztatható. Ez azt jelenti, hogy * hálózatkimaradás esetén az ipari PC kontrollált módon állítódik le * az akkumulátor hálózati feszültsége és töltöttsége élőben felügyelhető * az üzemállapotok naplófájlban dokumentálhatók * az üzemi paraméterek egyszerűen, könnyedén beállíthatók.

Szünetmentes modul vagy kondenzátoralapú puffer?

Az Emparro Accucontrol szünetmentes áramforrás a megfelelő megoldás, ha hosszabb áramkimaradást kell áthidalni anélkül, hogy kiesés vagy leállás következne be a gyártásban. A külső csatlakoztatású ólomakkumulátorok akár órákban mérhető áthidalási időket tesznek lehetővé. Az Emparro Cap ultrakondenzátorokon alapul, a teljes élettartama alatt nem igényel karbantartást, és akkor tekinthető az optimális megoldásnak, ha megfelelő erőnek kell rendelkezésre állnia ahhoz, hogy a gépek és a vezérlések strukturált módon legyenek lekapcsolhatók.