Teljes gázzal az infosztrádán
A Murrelektronik IP67-es védelmi besorolású, ipari környezetben is használható M12-es csatlakozója kiválóan alkalmas a nagy teljesítményű ipari Ethernet-alkalmazásokhoz. Az X kódolású elemek nagy sebességű adatátvitelre, míg az Y kódolásúak az adatok és az áram párhuzamos kapcsolására szolgálnak.

A gépi látás nagy sebességű rendszerei jó példát adnak arra, hogyan generálódnak egyre nagyobb adatmennyiségek az ipari ethernetes alkalmazásokban. Ezekhez folyamatosan növekvő adatátviteli sebességre van szükség, és egyre nagyobb jelentősége van a vállalaton belüli egységes kommunikációs struktúrának.

A másodpercenként akár 10 gigabites sebességű hibamentes high-speed adatátvitelhez a Murrelektronik X kódolású M12-es kábelei kínálják a megfelelő megoldást. Teljes sebességet tesznek lehetővé az infosztrádán. A csatlakozóban található (X alakú) fémkereszt biztonságosan választja el egymástól a négy adatpárt. A vezetékek árnyékoltak a külső zavaró hatásokkal szemben is. A csatlakozókat gyártója rendkívül tartós PUR-kábelekkel kombinálva kínálja – így kiválóan alkalmasak az ipari környezetben történő felhasználásra.

Az irodákban használt RJ45-ös és a terepi X kódolású M12-es csatlakozók kombinációja lehetővé teszi a vállalatnál az átfogó gigabites kommunikációs struktúra kialakítását.

X és Y kódolású változatban készülnek az M12-es csatlakozók (forrás: Murrelektronik)

Az elektronikai specialista Y kódolású M12-es kábeleivel egy csatlakozóval vezethetünk párhuzamosan adatokat és áramot. A fém Y kódolás a csatlakozófelületen elválasztja egymástól a teljesítményátvitel négy érintkezőjét a négy jelérintkezőtől. Így akár 100 Mbit/s-os adatátvitel is lehetséges 2×6 A áramerősség mellett.

Az Y kódolású M12-es kábelekkel csökken az alkalmazásoknál a szerelési ráfordítás, valamint jelentősen mérséklődnek a költségek. A mozgó alkalmazásokban az Y kódolású M12-es csatlakozókat kábelvezető lánccal való használatra alkalmas PUR-vezetékekkel kombinálva kínálják.