Miniload új darabáru-felrakógép
A Jungheinrich a Logimat 2018 kiállításon mutatta be az első nagy teljesítményű, darabáru tárolására alkalmas, saját fejlesztésű felrakógépét.
TÁMOGATOTT TARTALOM

Az STC 2B1A típus high-tech technológiája és innovatív kialakítása csúcsteljesítményt garantál, hatékony működést biztosít, és optimalizálja az üzemen belüli logisztika költségeit. Mindezek eléréséhez a rendszer három új szabadalmat is alkalmaz: újszerű oszlopkialakítást, amelynek köszönhetően az emelési magasság elérheti akár a 25 métert, és maximális stabilitást biztosít a könnyűszerkezet ellenére, innovatív sínszerkezetet a minimális célmegközelítés érdekében, valamint beépített omega meghajtást, amely helytakarékos raktározást garantál.

Automata, gyors és rendkívül hatékony (forrás: Jungheinrich)
Az STC 2B1A típus kategóriájának legnagyobb teljesítményű darabáru-tároló rendszere. Akár 6 m/s menetsebességével, dinamikus gyorsulásával a legnagyobb teljesítményű gépek élvonalába tartozik. Emellett úgy nevezett SuperCaps energiapufferrel rendelkezik, amely speciálisan a menettulajdonsághoz illeszkedik. Tárolja a fékezési folyamat során felszabaduló energiát, majd gyorsításkor ismét visszatáplálják a hajtásrendszerbe. A rendszernek köszönhetően a Jungheinrich elérte, hogy az energiaszükségletet és annak rendelkezésre állási költségeit a versenytársakhoz képest 25 százalékkal csökkentse.

Térkihasználás szempontjából maximálisan hatékony az STC 2B felrakógép. A sínek innovatív kialakításának és – a piacon elérhető többi felrakógéppel ellentétben – az oszloplábnál beépített omega meghajtásnak köszönhetően a felrakógép kategóriájában a legjobb célmegközelítést biztosítja. Más használatos felrakógéphez képest a Jungheinrich STC 2B1A típus azonos méretű raktár esetén jelentősen jobb raktári kihasználtságot biztosít nagyobb forgalom mellett. További jelentős innováció az újszerű moduláris oszlopkialakítás. Könnyűszerkezete nagyfokú stabilitást biztosít és rugalmasan méretezhető akár 25 méterig.

Klaus-Dieter Rosenbach, a Jungheinrich logisztikai rendszerekért felelős igazgatója így nyilatkozott: „Az STC 2B1A felrakógéppel a Jungheinrich új mértéket teremt. Teljesítmény, energiahatékonyság, térkihasználás és rugalmasság terén a Jungheinrich első darabáru-tároló felrakógépe egy igazi nagy teljesítményű gép, és jelenleg a legjobb Miniload a piacon. Kategóriájában a legjobb rakodási teljesítményre képes. Páratlanul intelligens és gazdasági logisztikai megoldást alkottunk ügyfeleink számára, amellyel jelentősen hozzájárulunk az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.” (x)