Elindult a jelentkezés a SCIndikátor versenyre
A Nők a Tudományban Egyesület idén szeptemberben második alkalommal hirdeti meg egyetemista és Phd hallgató lányok és fiúk részére a SCIndikátor tudománykommunikációs versenyt.

Bár a kommunikáció, a self branding és a networking ma már a tudományos és technológiai pályán való érvényesüléshez is elengedhetetlen, számos tudományterület oktatása során még mindig nem kap elegendő hangsúlyt a kommunikációs képességek fejlesztése.  A SCIndikátor verseny során a programban résztvevőknek lehetőségük nyílik a hatékony kommunikáció, a self branding elsajátítására, illetve kapcsolatot építhetnek területük piac,i valamint tudományos szereplőivel is.

A szervező Nők a Tudományban Egyesület célja egy olyan tudományos társadalom megteremtése, ahol mindkét nem egyelő eséllyel indul a tudás megszerzéséért, és szakmai fejlődésük, tudományos projektjeik azonos támogatással szolgálhatják a jövő nemzedékeit.

„Missziónk egy olyan ideális világ megteremtése, ahol a nők és férfiak tudása egyformán elismert a társadalmi és a technológiai innováció folyamataiban” – vallja Szigeti Fanni, a NATE ügyvezetője. És hogy valóban van létjogosultsága egy ilyen gondolatnak, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a tavalyi SCIndikátor programban résztvevő 12 döntős és a zsűri tagjai közt is közel azonos volt a nemek aránya.

A pályázatra olyan alap-, mesterszakos vagy doktorandusz hallgatók jelentkezését várják, akik természettudományi, műszaki, informatikai, matematika szakon tanulnak, emellett szeretnék elsajátítani azokat a kommunikációs képességeket, amelyek tudományos ötletük, projektjük, kutatási területük kreativ valamint szórakoztató bemutatásához szükségesek, és szeretnék kamatoztatni megszerzett tudásukat a leendő szponzoraikkal, munkaadóikkal történő találkozás alkalmával is.

Az előválogatást és az ingyenes képzéseket követően a végső megmérettetésre, a SCIndikátor program döntője és Az év SCIndikátora cím átadása 2018. március végén lesz.

Az online jelentkezés módja: max. 1 perces saját készítésű, a pályázó tudományos ötletét, kutatását bemutató videóval a Jelentkezés oldalon. Jelentkezési határidő: 2017. október 6. éjfél. Inspirációs videó elérhető itt.