Nevelj microbitet!
Április 26-án rendezi meg a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Lányok Napja programsorozatát hetedik alkalommal. Még lehet jelentkezni.  

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a középiskolás lányok körében a Lányok Napja, országszerte több mint 70 helyszínen, 22 településen közel 3000 középiskolás lánynak adatik meg a lehetőség, hogy megismerkedjen a technológiai pályákkal.

A technológiai területeken zajló rohamszerű fejlődés a külvilág számára alig követhető, tapasztalatok mutatják, hogy nem ritka jelenség, hogy a fiatalok úgy választanak pályát, hogy többnyire nem is tudják, mit takar a szakmát kifejező fogalom.

A tapasztaláson, aktív bevonáson, játékosságon alapuló ismeretterjesztés és ismerkedés a technológiai trendekkel, a jövő munkahelyeivel hatékonyabban szólítja meg a pályaválasztás előtt álló diákokat, mint a száraz tananyag. Nem utolsó sorban pedig elkerülhető vele a csalódottság, mely abból adódik, hogy jól csengő nevek után választanak a döntés előtt álló fiatalok, ami jóval meghosszabbítja a képzési időt, hiszen a későbbiekben az egyetemek és egyes egyetemi karok közötti váltogatáshoz vezet.

Hogyan készül egy BMW? 

Nyomtass te is 3D-ben! Tudd meg, hogyan készül egy BMW alkatrész! Tudd meg mi a közös a szoftverfejlesztésben és a pizzasütésben! – ilyen és hasonló hívószavakkal várják tárt karokkal a programban részt vevő cégek a jelentkezőket.

Aki részt vesz az eseményen, nem csak azt tudhatja meg, hogyan készül egy BMW és mik lesznek a közeljövő informatikai trendjei, hanem beavatják abba is, hogyan tervezzen digitális kampányt, áramhálózatot vagy fejlesszen játékot, illetve, hogy mi fán terem a törvényszéki analitika.

Ellátogathatnak egy kutatóreaktorba, a T-Systems innovációs laborjába, körülnézhetnek a robotok világában, labortúrán vehetnek részt, szilíciumszelfit készíthetnek, hús-vér gépész, informatikus lányokkal és „mérnőkkel” találkozhatnak, sőt, saját microbitet is nevelhetnek!

A rendezvény kapcsán a T-System hatvan diáklányt fogad, akiknek a Kitchen Budapest (KiBu), a T-Systems budapesti innovációs laborja mutatja be a jövő globális kihívásait.

Az április 26-i program szabad helyeire még itt lehet jelentkezni!