A lézeres helikopterek már a spájzban vannak!
Az erősen koncentrált fénysugarak hadiipari használata előnyökkel és hátrányokkal is rendelkezik a régi típusú bombákéval szemben.

Rakéták birtokában a „hagyományos” lövegekkel sok mindent el lehet pusztítani. Az amerikai hadsereg Apache helikoptereivel így sok minden felrobbantható, de néha azért nagyobb pontosságra van szükség.

Olykor egyenesen lézerpontosságra.

A jobb és több lézer talán javíthat a Pentagon fegyverarzenáljának ár/érték arányán. A kifinomult helikopterekről és repülőgépekről indított rakéták hatékonyak ugyan, de nem olcsók, és egyszer használatosak. A költségüket tekintve a régebbi lőfegyvereknek a tankok ellen lehet valami értelme, de a géppuskával felszerelt teherautóknál már más a helyzet.

Ugyan a lézerek kifejlesztése drága, ám a várakozások szerint lövésenként nagyon olcsók lehetnek, áruk egy dollár körül mozogna. Ilyen költségekkel a teherautók és az épületek azonnali lerombolásakor a bombáknál máris célravezetőbbé válnának.

Természetesen az ilyen sugaraknak is megvannak a maguk a hátrányai is.

Az erős lézerekhez nagy erő is kell, és a Védelmi Minisztérium idáig csupán egy, az azokat hordozó hajóról próbálta ki az „összetartott fénynyalábokat”. Sok reményt fűznek ugyanakkor a jelenlegi technológiához, az előző lézerfegyverek használata ugyanis is kudarcba fulladt.

Fénysugarak lévén emellett csak tiszta levegőben működnek: nagy füstben nehéz a célpontokat megtalálni. Vagy az elképesztő mennyiségű porban, amit épp a helikopterek vernek fel a sivatagi homokból.