Jól szuperál az autonóm teherszállító helikopter
A jövőben a hadszíntéren harcoló katonák önjáró forgó szárnyú légi járművön rendelhetik magukhoz az ellátmányt.

Az Aurora Flight Science bemutatta saját AACUS (Autonomous Aerial Cargo Utility System) önvezető rendszerét, amellyel akár régi helikopterek is autonóm módon szállíthatják ki a katonáknak az ellátmányukat.

A jövőben a hadszíntéren küzdő csapatok egyetlen táblagép segítségével rendelhetik magukhoz a pilóta nélküli, kereplő légi járműveket.

Az amerikai Haditengerészet tisztjei előtt végrehajtott, élő teszthez az Aurora az AACUS-t már egy létező, lézer alapú távérzékeléssel (LiDAR) és kamerákkal felvértezett UH-1H helikopterre telepítette fel.

Önrepülő képességeiről a korábbi bemutatókon már tanúbizonyságot tett a szisztéma, jelen esetben teherszállítási szimulációs próbatételen kellett helytállnia. Először a katonák ellátmányt pakoltak a helikopterre, amely ezt követően autonóm módon elrugaszkodott a talajtól.

Bár a tesztet egy AACUS-szal feltuningolt UH-1H-val végezték el (az FAA vagyis az amerikai Szövetségi Légiközlekedési Hivatal októberben már külön áldását adta a kombinációra), a rendszert állítólag bármilyen forgó szárnyú légi járműre fel lehet installálni.

 A „performansz” egy ötéves program utolsó fázisát képezte; a Tengerészgyalogság most ki fogja próbálni a találmányt mind annak kiderítéséhez, hogy lát-e perspektívát a felhasználásában.