A kapcsolószekrény nélküli automatizálás legokosabb módja
Az utóbbi években a termelési folyamatok komplexitása folyamatosan nőtt, mivel a modern gépekben és rendszerekben egyre több adatot rögzítenek és kapcsolnak össze. A legfontosabb ezért egy közös kommunikációs standard, hogy egyszerűsödjön a sokféle adat kezelése. (X)

Az IO-linkkel megteremthető az áttekinthetőség az érzékelők és működtető egységek szintjétől egészen a felhőig. Ezzel csökkennek a költségek, nő a termelékenység, új lehetőségek nyílnak meg a szolgáltatások és a karbantartás területén, és csökken az üzembe helyezésre fordítandó idő. A Murrelektronik a terület szakértőjeként segít Önnek gyorsan megteremti az adatátvitelhez az infrastruktúrát.

A kompakt, 8 IO-link master-porttal felszerelt MVK Pro és IMPACT67 Pro IP67-es IO-rendszerek a Murrelektronik jól ismert IO-termékkínálatának legújabb tagjai. A terepen való telepítéskor használt L-kódolt M12 csatlakozókkal nagy áramerősség vezetése is megvalósítható. Választhat a PROFINET, Ethernet/IP és EtherCAT ipari Ethernet-protokollok közül.

Az IO-linkkel kombinálva nagyon rugalmasan rögzíthetők a bemenő és a kimenő adatok közvetlenül a gépeken és a rendszerekben. Az IO-link hubokkal és az IO-link analóg átalakítókkal egyszerűen egy standard szenzorkábel segítségével csatlakoztathatja a digitális és analóg jeleket az IO-link master-protra. Ezzel nem csak a vezetékezéssel járó ráfordításokat csökkentheti, de egyszerűbb lesz a használatbavétel, a szerviz és a diagnosztika is.

MVK Pro és Impact67 Pro

Az IP67 védelmi kategóriás terepibusz modulok a decentrális telepítési technika fontos építőelemei és kiváltják a körülményes kábelezést igénylő és ezért drága sorkapocs-dobozokat. Az MVK Pro és az IMPACT67 Pro, a Murrelektronik kompakt IO-link master moduljai 8 multifunkcionális IO-link master porttal, az IO-link eszközök csatlakoztatásának legintelligensebb módját képviselik.

Data Analytics – Energia- és valósidejű adatátvitel

Az új Pro modulok a folyamatadatok (I/O-k) mellett másodlagos bővített diagnosztikai adatokat (feszültség, áramerősség és hőmérséklet értékeket) is továbbítanak az adott portokhoz és a teljes modulhoz. Így felismerhetők a rendellenességek és az adatelemzés segítségével fejleszthető a tulajdonképpeni folyamat. OPC UA-k segítségével ez standardizált módon és teljesen vezérlés nélkül történik.

A vezérléstől függetlenül alkalmazható, az egész világon

Az új MVK Pro és IMPACT67 Pro IO-link master-modulok támogatják a PROFINET, EtherNet/IP és EtherCAT vezető ipari terepibusz protokollokat. Új széles funkcionális spektrumukkal az új master-modulok mindenütt sikeresen alkalmazhatók, ahol maximális teljesítményre és abszolút megbízhatóságra van szükség.