2021. szeptember 06. 08:43
Folyamatállapotok egyértelmű jelzése
A Murrelektronik lámparendszerei minden jelzőfény és világítási követelményre optimális megoldást kínálnak. A digitális transzformáció átfogó változásokkal jár. A gyártási folyamatok gyorsabbak, rugalmasabbak és gazdaságosabbak lesznek. A lehető legnagyobb megtakarítás és a lehetőleg hatékony megvalósítás érdekében ezért elkerülhetetlen a beruházás az intelligens folyamat- és termelésirányításba. (X)
TÁMOGATOTT TARTALOM

A Murrelektronik toronylámpái és jelzőfényei optimális megoldást biztosítanak az egyértelmű jelzésekre a gépeken és gyártórendszerekben. A gépekre felszerelt lámpák tökéletes nappali fényű megvilágítást tesznek lehetővé.

Az ezekhez az alkalmazásokhoz fejlesztett Murrelektronik-megoldások kiemelkedő előnyökkel járnak:

  • A LED-es technológia nagy fényhasznosítást és hosszú élettartamot biztosít alacsony energiafogyasztás mellett.
  • A Murrelektronik minden változathoz bedugható megoldásokat kínál, mint az M8 vagy M12 csatlakozók, amelyek segítségével a lehető legrövidebb idő alatt elvégezhető a telepítés.
  • A lámpák és toronylámpák kompakt kialakítása lehetővé teszi a szűkös helyen való alkalmazásukat is, hiszen a gépekben és berendezésekben ritka kincs a hely.

Murrelektronik toronylámpák Forrás: Murrelektronik

Egyértelmű jelek optimális fényhasznosítással – Modlight Pro LED-es toronylámpák

A Modlight Pro LED-es toronylámpái a színválasztékban és a színösszeállításban nyújtott maximális rugalmasságukkal tűnnek ki. Az öt színben kapható jelzőelemeket tetszőlegesen lehet kombinálni egymással. Továbbá akusztikus jelzést adó modult is be lehet építeni a toronylámpákba. Nagy előnyük, hogy a teljes élettartamuk alatt gyakorlatilag karbantartás nélkül működnek.

A folyamatállapotok egyértelmű jelzése érdekében a Murrelektronik IO-Link interfésszel kínálja a Modlight70 toronylámpákat. Ez az IO-Link eszköz különösen hatékonyan és külön paraméterezés nélkül bekapcsolható a telepített rendszerekbe. A használat során az olyan esetekben, ahol a jeleket csak rövid távolságból kell felismerni, a Modlight30 a megfelelő megoldás.

Murrelektronik kompakt lámpák Forrás: Murrelektronik

Nagy teljesítményű önálló kompakt lámpák – Comlight56 LED-es jelzőlámpák

Az új Comlight56 termékcsalád jelzőlámpái nagy teljesítményű modern LED-ekkel gondoskodnak az egyértelmű jelzésekről a gépekben és rendszerekben. Az innovatív prizmacsiszolásnak köszönhetően a kompakt lámpák rendkívül erősen világítanak. A LED-es rendszerek mindenekelőtt az alacsonyabb üzemeltetési költségek és a nagyon hosszú élettartamuk miatt kedveltek. A Comlight56 IO-Link verzión IO-Link interfész is található. A kompakt lámpák kilenc különböző vizuális effektet kínálnak. Az akusztikus jelzővel kombinálva és a nyolcféle választható hanggal még figyelemfelkeltőbbek.

További információ a gyártó weboldalán vagy a webshopon.