Vezető nélküli targonca
Az AGV gazdaságos automatizálási megoldást biztosít számos szállítási feladatra az üzemen belüli logisztikában. Alkalmazásának főbb előnyei: megbízhatóság, folyamatbiztonság és nagyfokú hatékonyság.

Vegyes üzemeltetéskor kézi vezérlésű targoncákkal vagy akár kézi munkával együtt is alkalmazható. Az automatizálás az AGV-vel bármilyen méretű vállalatnál és szinte mindegyik iparágban használható. Mivel az AGV egyszerűen integrálható már működő infrastruktúrába, rugalmasan alkalmazható mind kész, működő üzemi környezetben, mind pedig újonnan épülő egységekben. Az egyedi igények meghatározásához a vállalatnak pontosan elemeznie kell azt a folyamatot, melyet automatizálással szeretne megoldani.

ERC 215a

Az AGV legfőbb alkalmazási területei a folyamatosan ismétlődő, rutin szállítási feladatok, mint például az áru beérkezésétől vagy a gyártósortól a raktárba történő szállítás, akár több műszakban, 24 órán keresztül. A Jungheinrich vezető nélküli targonca előnyei közé tartozik a precíz raklapkezelés a lézernavigációnak köszönhetően, a lítiumion-akkumulátor gyors töltése, illetve a kompakt kialakítás a keskeny munkafolyosó érdekében. E mellett hatékony személyvédelmi rendszer, folyamatos üzemeltetés és könnyű rendszerintegráció is segíti a használatát.

ERC 215a raklapszállító targonca
  • Teherbírás: 1500 kg
  • Saját tömeg: 1430 kg
  • Emelési magasság: 4000 mm
  • Haladási sebesség: 1,7 km/h
  • Emelési sebesség (teher nélkül): 0,25 m/s
  • Vezérlés típusa: AC SpeedControl

(A cikk eretileg a RoboTech katalógusban jelent meg.)