Elsőosztályú vontatmány megoldások az üzemen belüli logisztikában
A Neumaier INDUSTRY TRAIN vontatmány megoldásaival a Jungheinrich a legmodernebb technológiák és az ügyfelekre szabott megoldások szakértője. 

Innovatív vontatmánymegoldások, az ügyfelek egyéni igényeire szabottan. Ez a célja a Jungheinrich és a Neumaier között létrejött új együttműködésnek. A Neumaier INDUSTRY TRAIN ipari vontatmány megoldásaival a Jungheinrich, mint vezető vállalat az intralogisztika területén, hatékonyabban tudja kiszolgálni a növekvő piaci igényeket a vontatmányok szegmensében és testre szabott megoldásokat kínál. A Neumaier Industry GmbH & Co. KG a fekete-erdei Hofstettenben működő középvállalat. Az ipari lemezgyártás mellett a vállalat szakterületéhez tartozik az intralogisztikai gépek és berendezések fejlesztése, tervezése, valamint gyártása. A vontatmányrendszereken kívül a Neumaier targoncákhoz gyárt forgatható kezelőhelyet és teljes körű automatizálási megoldásokat kínál az intralogisztikai ágazat számára.

INDUSTRY TRAIN vontatmányrendszer IT800 kültéren is alkalmazható modulokkal és különböző szállító rendszerekkel. A vontatmányt a Jungheinrich EZS 570 típusú elektromos vontatója mozgatja.

A Neumaier INDUSTRY TRAIN vontatmányt egy standard alapmodul és egy egyedileg kialakított szállítórendszer alkotja. Két különböző járműtípus választható beltéri, illetve kültéri alkalmazásra. A hasznos teher elérheti szállítókocsinként a 3 tonnát. A teherhordó egységek felvételére és szállítására különböző rendszerek választhatók. Az egyszerű C-kerettől az állítható villával felszerelt E-kereten keresztül egészen a komplex szállítórendszerekig, melyek több trolikocsi szállítására is alkalmasak. Különlegessége, hogy nem az ügyfél által használt szállítóeszközhöz illeszkedik, hanem a vontatmány illeszthető a szállítóeszközhöz és az egyedi igényeihez.

Bernd Neumaier, a Neumaier Industry GmbH & Co. KG ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „Rendkívüli öröm számunkra, hogy együttműködhetünk a Jungheinrichhel. Vállalatunk számára mindig az ügyfelek igényei a legfontosabbak. A saját fejlesztési és összeszerelési részleg, valamint a saját lemezkészítés lehetővé teszik, hogy teljesen egyedi megoldásokat gyárthassunk. A Jungheinrich olyan partner, aki ugyanúgy gondolkodik, mint mi és ügyfeleinek egyénre szabott, telkes körű megoldásokat szeretne nyújtani – a vontatmányrendszerek terén is.” A Jungheinrich EZS típusú elektromos vontatótargoncáival, melyek vontatási képessége eléri a 28 tonnát, az INDUSTRY TRAIN nagyteljesítményű megoldást biztosít az üzemen belüli logisztikában. A vontatmány minden eleme összeköttetésben áll egymással és egységes gépként mozog. Nagyfokú biztonság, innovatív, jövőbe mutató technológia és ügyfélre szabott megoldás garantálja az üzemen belüli anyagellátás stabil és biztos folyamatát. Matthias Maurin, a Jungheinrich vontatókért felelős vezetője hozzátette: „A Neumaier ipari vonatszerelvénye, az INDUSTRY TRAIN pontosan illeszkedik kínálatunkhoz és filozófiánkhoz. Szolgáltatóként a legjobb megoldásokat szeretnénk partnereinknek biztosítani. A Neumaierben egy olyan együttműködő partnerre találtunk, aki ugyanezt a célt tűzte ki magának.”