Vészhelyzetiáram-termelés üzemanyagcellával
Közösen hoz létre az adatközpontok energiaellátását krízishelyzetben is garantáló, környezetbarát rendszert a Rolls-Royce és a Mercedes.

Üzemanyagcella alapú, helyhez kötött áramfejlesztő rendszer létesítése céljából fogott össze a Rolls-Royce és a Mercedes Lab1886 elnevezésű műhelye.

Az elkövetkező hónapokban az előbbi vállalat olyan integrált, a járművek üzemanyag-celláinak felhasználására épülő és a hálózattól független vészhelyzetienergia-termelő megoldást fog kidolgozni, amellyel például az adatközpontok zavartalan működését is garantálni lehet. A Rolls-Royce világszerte már számos hasonló rendeltetésű generátort hadrendbe állított, ám ezeket dízelmotorok hajtják. A környezetszennyezés csökkentése érdekében egyre elodázhatatlanabbá vált egy fenntartható technológia kifejlesztése. Az üzemanyagcella-modulok kifejlesztése a Mercedes-Benz Fuel Cell GmbH feladata lesz.


A pilótaprojekt elindítása 2020 elejére van beütemezve – a program egy, a Rolls-Royce friedrichshafeni adatközpontja támogatására szolgáló vészhelyzeti áramfejlesztő rendszer megépítését célozza.