Újradefiniált szabadság és hatékonyság
A Bosch Rexroth egy újfajta megközelítést vezetett be, hogy összekapcsolja a PLC-programozást és az IT-automatizálást. Az ipar 4.0 egyik legmarkánsabb úttörője nem más, mint az Open Core Engineering.

Mitól innovatív a termék?

Alapadatok
  • Innováció neve: Open Core Engineering
  • Alkalmazási terület: Ipar 4.0
  • Cégnév: Bosch Rexroth Kft.
  • Web: www.boschrexroth.hu

A Rexroth által kifejlesztett egyedülálló 4EE energiahatékonysági program technológiákon átívelően mutatta és mutatja meg, milyen speciális megtakarítási lehetőségek rejlenek egy adott iparág területén. Amikor a rendszert mint egészet vesszük figyelembe, akár 80 százalékos energiamegtakarítást is elérhetünk. A Bosch Rexroth rendszerszintű gondolkodásmódjának legújabb bizonyítéka az Open Core Engineering, melynek köszönhetően a tervezői szabadságnak és a nagyobb hatékonyság elérésének nincs többé akadálya. Ezen platform segítségével a szoftverfejlesztők nagyobb szabadságot érhetnek el. A gépgyártók a magasabb szintű programozási nyelvek révén könnyedén hozzáférnek a Rexroth által kínált IndraMotion MLC és IndraLogic XLC rendszermegoldás vezérlőjének központi részéhez. Ez lehetővé teszi számukra a vevőspecifikus megoldások független és egyszerűbb megvalósítását, és mindezt a korábbiaknál jóval kisebb költségek mellett. Az Open Core Interface innovatív interfésztechnológia, amely híd a PLC- és az IT-alapú automatizálás között. Magasabb szintű programozási nyelven megírt és külső készüléken futó alkalmazás, amely az összes vezérlő- és hajtásfunkcióhoz lehetővé teszi a hozzáférést.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

Rugalmas, hatékony, innovatív, egyedi, jövőbiztos megoldás. A piacon nincs még egy olyan alkalmazás, amely összekapcsolja az összes szoftveralapú, intelligens mérnöki eszközt valamennyi hajtás- és vezérléstechnikával. Azok a szoftvereszközök, amelyek az IndraWorks programkörnyezet részei, lefedik a teljes mérnöki munkafolyamatot, míg a funkcióeszközök egyszerűsítik a komplex gépi folyamatok megvalósítását, és lehetővé teszik az új és innovatív gépi funkciók gyorsabb integrálását.

Összekapcsolja az összes szoftveralapú, intelligens mérnöki eszközt valamennyi hajtás- és vezérléstechnikával (forrás: Bosch Rexroth)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A Bosch Rexroth hajtás- és vezérléstechnikája minden gépet és berendezést megmozgat. A vállalat világszintű alkalmazástechnikai tapasztalatát a mobil alkalmazások, a gépipari alkalmazások és tervezés, valamint a gyártásautomatizálás piaci szegmenseiben egyesíti, hogy innovatív komponenseket, méretre szabott rendszermegoldásokat és szolgáltatásokat fejleszthessen. Egy kézből kínál megoldásokat a hidraulika, az elektromos hajtások és vezérlések, a lineáris mozgatás- és szereléstechnika területein. A Bosch Rexroth a 60-as évek óta van jelen Magyarországon, végül számos fúziót és összeolvadást követően 2001-től Bosch Rexroth Hajtás- és Vezérléstechnika Kft. néven folytatja tevékenységét, amelynek fő pillérei közé tartozik az ipari és a mobil hidraulika, a lineáris mozgatás- és szereléstechnika, a villamos hajtások és vezérlések területén elemek értékesítése, a hidraulikus és automatizálási rendszerek gyártása, a tápegységgyártás, a szerviztevékenység és egy oktatóközpont működtetése.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)