Lehet pályázni a Nők a Tudományban díjra
November 17-től várják az agrártudományok, az információs technológia és a műszaki tudományok területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal kutatónők pályázatait a Nők a Tudományban Kiválósági Díjra. 2017. január 9-ig lehet jelentkezni.

A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) 2013-ban alapította meg a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat, melyet idén a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szakmai közreműködésével és az Unesco Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével ítél oda. A díj fővédnöke Prof. Hargittai Magdolna akadémikus. 

Az elismerést évről évre olyan fiatal kutatónők nyerhetik el, akik kiemelkedő teljesítményt mutatnak fel szakterületükön, és aktív részesei a hazai tudományos életnek; mindemellett készek részt vállalni a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítéséből a fiatal lányok körében, így inspirálva környezetüket és a fiatal, pályaválasztás előtt álló korosztályt.

Az MTA-n rendezett „Nők a tudományban” című beszélgetésen jelentették be az idei díjat

A díjak odaítéléséről a Nők a Tudományban Egyesület és a Magyar Tudományos Akadémia által felállított tudományos szakmai bizottság dönt. PhD fokozattal rendelkező, 40. életévüket a pályázat beadáskor még be nem töltött kutatónők pályázhatnak az agrártudományok, a műszaki tudományok és az információs technológia területeken.

A fiatal kutatók elismerésével szeretnék sikereiket hazai szinten is láthatóvá tenni, egyben megerősíteni őket abban, hogy teljesítményük az egész társadalom számára kiemelkedő fontossággal bír.

A díjátadás 2017. március 8-án lesz a Magyar Tudományos Akadémia székházában.