Fókuszban a digitalizálási megoldások
Az építőelemek elvén alapulva a Chiron minden felhasználónak egyedi, a mindenkori igényekhez szabott digitalizálási megoldást kínál, amit az idei AMB vásáron is bemutatott.

Stuttgartban szeptember közepén öt napon keresztül a fémmegmunkálás volt a középpontban: az AMB 2016 nemzetközi szakvásáron kilencvenezer látogató volt kíváncsi a szakma legfrissebb trendjeire. A Chiron-csoport számára ugyancsak eredményes volt a kiállítás, hiszen a két évvel ezelőtti szakvásárhoz képest mintegy 10 százalékkal nőtt a standlátogatók száma. „A mennyiséget is megelőzően a minőség állt a megbeszélések fókuszában. Konkrét szerződéseket kötöttünk a vásár ideje alatt, több gépünket is értekesítettük, és ebből kiindulva kedvező forgalomra számíthatunk a vásárt követő időszakban” – összegzett Rainer Gondek, a Chiron marketingvezetője.

A CNC-vezérelt függőleges szerszámgépek és esztergáló megmunkálóközpontok ismert gyártója, a Chiron-csoport Chiron, Stama és Scherer márkájával, illetve a gépek retrofitjére szakosodott leányvállalatával, a CMS-szel mindkét standján mutatott be érdekességeket. A legújabb gépek mellett a szakemberek leginkább a Chiron-csoport digitalizálási és hálózatba kapcsolási megoldása iránt érdeklődtek. SmartLine elnevezéssel a csoport moduláris digitalizálási elvet fejlesztett ki, amelynek elemei gyártási folyamatokat vezérelnek és optimalizálnak, növelik a berendezések rendelkezésre állását, segítik a tervezett karbantartást, valamint szerteágazó kiértékelésekre adnak lehetőséget. Az építőelemek elvén alapulva a Chiron minden felhasználónak egyedi, a mindenkori igényekhez szabott digitalizálási megoldást kínál.

Élénk érdeklődés kísérte a vásáron bemutatott gépújdonságokat is, például a nagy pontosságú, rugalmas és gazdaságos munkadarab-megmunkálás Chiron FZ08 MT Precision+ esztergáló-maró központját, vagy a Chiron és a Scherer automatizált esztergálást és marást végző komplett berendezését, illetve a Stama új MC 338 Twin gépét. „A Chiron-csoport hatékony és nagy pontosságú maró- és esztergálóközpontokat kínál partnereinek, ezenfelül szervizt és szolgáltatásokat a teljes értékteremtési lánc mentén. Ezzel a legapróbb részletekig és általános megelégedésre tudunk eleget tenni a vásárlóink által támasztott követelményeknek” – mondja Rainer Gondek.