A forgácsolószakma találkozóját Tuttlingenben tartják
A függőleges CNC-megmunkálás specialistája, a német Chiron cég június 13. és 15. között „A teljesítmény találkozik a pontossággal” mottóval rendezi meg hagyományos házi kiállítását, az Open House-t székhelyén, a Boden-tóhoz közeli Tuttlingenben.
TÁMOGATOTT TARTALOM

Az idei nyitott kapus rendezvény középpontjában a Chiron megmunkálási megoldásainak teljes választéka áll majd, amelyet több mint negyven kiállított géppel, illetve az ügyfélprojekttel fognak prezentálni. A látogatókat a vállalat új megmunkálóközpontjainak előpremierjével is várják. Ezeknek a gépeknek a hivatalos bemutatója a szeptemberi stuttgarti AMB nemzetközi fémmegmunkálási szakvásáron lesz.

A házi kiállítás megszokott kísérőjeként partnercégek mutatkoznak be, idén 36 vállalat a CNC-forgácsolás témakörébe tartozó innovációival. További kiemelkedő pontja lesz az eseménynek a kísérőprogram, amelyen szakmai előadások hangzanak el a termelékeny gyártási megoldások, a termelési adatok biztonságos felhasználása, továbbá olyan jövőbe mutató témakörökben, mint az orvostechnika vagy az elektromobilitás. A nyitóelőadást Frederik Klöckner tartja a KEX Knowledge Exchange AG képviseletében egy, az ágazatot érintő izgalmas témában „Additív gyártás – Veszély vagy lehetőség?” címmel.

A digitalizációs megoldásoké lesz az egyik főszerep (forrás: Chiron)

„A legújabb technológiai és digitalizációs megoldások bemutatása mellett az érdeklődőkkel folytatott személyes párbeszédet tartjuk a legfontosabbnak – hangsúlyozza Rainer Schopp, a Chiron marketingvezetője. – Az információcsere a szakértőkkel számos idelátogatónak új impulzusokat ad, amelyeket az Open House-t követően a mindennapi munkájukban tudnak hasznosítani.” Mindehhez további jó alkalmat jelent az additív gyártás köré szervezett június 14-ei esti rendezvény, valamint a házi kiállítás zárónapján az élő zenével kísért kötetlen felhasználói találkozó. (x)