Egy- és kétorsós függőleges esztergák
A Scherer Feinbau egy- és kétorsós függőleges esztergáit és tengelymegmunkáló központjait számos alkalmazási területen használják kiemelkedő hatékonysággal. 

1978-as alapítása óta a német központú Scherer Feinbau a függőleges esztergák és tengelymegmunkáló központok világszinten elismert gyártójává vált. Első számú piaca az autóipar, de szerszámgépei megtalálhatók az öntő- és a forgácsolóiparban is. 2012-t követően a Chiron-csoport tagjaként kínál még szélesebb körben technológiai megoldásokat és komplex gyártórendszereket.

A vállalat 1986 óta gyárt nagy teljesítményű forgácsoló szerszámgépeket, így a VDZ esztergasorozata több évtizedes folyamatos fejlesztői munka eredményeként nyerte el mai formáját. A család legnagyobb tagjaként az egyorsós VDZ 420 és a kétorsós VDZ 420 DS modell optimális választást jelent az autóipari beszállítók számára.

Nagy igénybevételű megmunkálásokra

A szerszámgépek főorsójának rúdáteresztése 95 mm, míg a maximálisan esztergálható átmérő 550 mm. Ehhez társul továbbá a legmodernebb szinkron hajtástechnológia, amely 1110 Nm névleges nyomaték leadására képes 64,4 kW-os teljesítmény mellett. Az alkalmazási mintapéldák között megtalálhatók különféle féktárcsák, kerékagyak, differenciálmű-házak és fogaskerék-alkatrészek, de a szerszámgépek kimagasló paramétereiknek köszönhetően ezeken felül számos további nagy igénybevételű megmunkálási feladatra is tökéletesen alkalmasak.

A megmunkálások stabilitásáról és a keletkező rezgések hatékony elnyeléséről nagy szilárdságú öntöttvas gépágy gondoskodik, amely ezáltal garantálja a forgácsolt felületek megfelelő simaságát is. Az NC-szerszámrevolver összesen tizenkét VDI 50 férőhellyel rendelkezik, amelyek akár 210 mm hosszúságú hajtott szerszámok befogadására is alkalmasak.

Egyedi igényekhez igazítható

A Scherer Feinbau szerszámgépek egyik legnagyobb előnye, hogy a gyártó számos automatizálási és testreszabási lehetőséget kínál a felhasználóknak, így a modulárisan kialakított szerkezeti felépítés könnyen igazítható az ügyfél egyedi gyártási igényeihez, legyen szó akár kis vagy nagy sorozatú termelésről. Kompakt kialakításukból adódóan a VDZ függőleges esztergák egyszerűen illeszthetők robotizált gyártócellákba, így egy hasonlóan nagytudású megmunkálóközponttal összekötve akár a legbonyolultabb geometriájú alkatrészek is termelékenyen gyárthatók nagy költséghatékonyság mellett.