SINAMICS G115D: elosztott technológiák robusztus hajtásrendszere
Már rendelhető a SIEMENS új frekvenciaváltó családja, a SINAMICS G115D, amelyet kifejezetten szállítópályákhoz, illetve csomagológép-alkalmazásokhoz terveztek. A SINAMICS G115D frekvenciaváltóból, motorból és hajtóműből álló új hajtásrendszer komplett megoldásként érhető el motorra szerelt, valamint falra szerelhető változatban, elsősorban vízszintes anyagmozgatási feladatokhoz. A hajtásrendszer az új motorokkal teljesíti az IE3 energiahatékonysági osztály követelményeit. (IEC 60034-30-2)
TÁMOGATOTT TARTALOM

A SINAMICS G115D inverter kompakt és nagy teljesítményű készülék, fizikai kialakítását, áramköri felépítését és szolgáltatásait kifejezetten az elosztott hajtásrendszerek tipikus alkalmazásaihoz fejlesztették, amilyen például a vízszintes anyagmozgatás.

A hajtásrendszer egyetlen kompakt összeállításként a hajtóműves motorral egybeépítve is kialakítható (motorra épített frekvenciaváltó), de eltérő igény esetén az inverter a hajtóműves motor közelében a falra szerelve is rögzíthető. A SINAMICS G115D kialakítása és kompakt mérete helytakarékos beépítést tesz lehetővé (akár szűk helyeken is), a csökkentett motorkábel hosszakkal tovább javítja a hajtásrendszer elektromágneses jellemzőit.

A hajtásrendszert robusztus kialakítás jellemzi, magas IP-védelmi osztályú (akár IP66/UL Type 4X), és alkalmas zord környezetben való használatra is. A SINAMICS G115D megbízhatóan üzemeltethető széles -30 és +55 Celsius-fok közötti hőmérséklettartományban, ez lehetővé teszi az olyan rendkívüli hideg környezettel járó alkalmazásokban való működést, mint a mélyhűtött térben való anyagtovábbítás és csomagolás. Ezáltal a SINAMICS G115D jól használható többek között a belső logisztikában, az automata raktárakban, a repülőtereken, valamint az élelmiszeriparban és italgyártásban.

A falra szerelhető SINAMICS G115D készülékek 0,37-7,5 kilowatt teljesítménytartományban, míg a motorra építhetők 0,37-4 kilowatt teljesítménytartományban kaphatók.

A hajtásrendszer gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhető a Totally Integrated Automation Portal (TIA P) átfogó automatizálási fejlesztőplatform használatával, amely magában foglalja a Startdrive üzembe helyező szoftvert. A SINAMICS G115D bármilyen mobil eszközről, külön szoftver vagy applikáció nélkül WI-FI kapcsolaton keresztül üzembe állítható, működés közben paraméterei ellenőrizhetőek, valamint hibadiagnisztika is végezhető a SINAMICS Smart Access Module (SAM) webszerver modul használatával.

A digitális átalakulásra való felkészülés és a felhőalapú elemzés elérhetősége érdekében a SINAMICS G115D a teljes MindConnect portfólióba integrálva van, és kompatibilis a MindSphere alkalmazásokkal, például az Analyze MyDrives-szal.

A Profisafe-nek köszönhetően a SINAMICS G115D beépítve tartalmazza a biztonsági nyomaték lekapcsolási STO (Safe Torque Off) funkciót, SIL2 megfelelőséggel rendelkezik, így megkönnyíti a veszélyes gép adott szabványoknak megfelelő kivitelezését és a tanúsítási folyamatot.

A rugalmas, egyszerű és gyors telepítés, illetve szerviz és karbantartás érdekében a hajtás dugaszolható csatlakozóval és rugalmas csatlakozási lehetőségekkel van ellátva.

A teljes vezérlőrendszer kialakításának munkafázisait figyelembe véve a fejlesztés, a megvalósítás és az üzemeltetés hatékonysága szempontjából is előnyös a SINAMICS G115D frekvenciaváltónak a SIMATIC vezérlőkkel - mint például a SIMATIC S7-1200 vagy a SIMATIC ET200 - való összekapcsolása.

A Siemens a Service Protect csomagon keresztül garanciakiterjesztést is kínál a SINAMICS G115D-re. A szolgáltatáscsomag részeként további egy vagy kétéves garanciahosszabbítás vásárolható, amely egyszerűsített panaszfeldolgozást kínál normál jótállási feltételek mellett, hosszabb időtartamra.

Az új Sinamics G115D-vel a Siemens egy új, kompakt és magas teljesítőképességű hajtásrendszert mutat be, amelyet kifejezetten szállítópályákhoz, illetve csomagológép-alkalmazásokhoz terveztek

A SINAMICS G115D legfontosabb tulajdonságai:

  • PROFINET/EtherNet/IP-t és AS-i-t kínál beépített kommunikációként vagy I/O-ról is vezérelhető
  • Minden alkatrészt előre konfigurált formában tartalmaz– „a dobozból kivéve” máris telepítésre kész
  • Változtatható I/O hozzárendelést tesz lehetővé az érzékelők és az aktuátorok számára, valamint kiegészítő, opcionális 24 voltos tápegységgel is rendelkezik
  • Optimális teljesítmény minimális helyigénnyel – rugalmas csatlakozási és felszerelési lehetőségekkel
  • Támogatja a nagy hatásfokú motorok (IE2 / IE3 aszinkron + IE4 szinkron reluktancia motorok) alkalmazását.
  • Teljes TIA-integráció és MindSphere kapcsolat – alkalmas a digitalizálásra és a felhőalapú elemzésekre
  • Előprogramozott funkciók a szállítópálya alkalmazásokhoz – alapszolgáltatásként
  • Akár egyetlen cikkszám – egy teljes hajtásrendszer, amely rendkívül könnyen konfigurálható és telepíthető

Bővebb információért keresse:

web: siemens.hu/hajtas

e-mail: [email protected]

Siemens Zrt. Digital Industries