Rövidebb lesz, de megtartják tavasszal a Drupát
A nyomtatási technológiák vezető világvására, a drupa 2021-ben a megszokott 11 napos időtartamát lerövidíti 9 napra. A szakvásár egyúttal az esetlegesen fennmaradó utazási szokásokra és korlátozásokra is reagál.

A koronavírus-járvány miatt elmaradó szakkiállítások sorában a Drupa bár rövidebben, de tavasszal megrendezi a nyomtatási technológiák vásárát. „Mivel jelenleg abból indulunk ki, hogy a Drupára 2021 tavaszán kevesebb tengerentúli látogató érkezhet, ezért észszerűnek tűnik a szakvásár időtartamának lerövidítése tizenegyről kilenc napra. Ezzel növelni tudjuk a vásárlátogatás hatékonyságát. A kilenc napos időtartam egyúttal azt is biztosítja, hogy a kiállítók változatlanul be tudják mutatni működés közben is a gépeket, ami egyedül a drupa ismérve” – indokolta a Drupa elnöke, Claus Bolza-Schünemann a döntést.

Az eddig beérkezett foglalások szerint 1500-nál több kiállító mutatkozik be több mint 140 ezer négyzetméternyi nettó csarnokterületen, ami néhány koronavírus okozta visszalépés ellenére változatlanul széles körű részvételt vetít előre. Az ágazat ezzel ismételten bizonyítja, hogy megbízik a szakvásár nemzetközi kisugárzásában és hogy igenis szükség van a személyes találkozásra, az új ügyfelek megnyerésére, és természetesen a gépek működés közbeni bemutatására. „Számos kiállítónk saját felelősségének is tekinti, hogy erősítse az ágazatot és hogy személyesen a helyszínen is lökést adjon a fejlődésnek” – mondta a Drupa igazgatója, Sabine Geldermann.

A Messe Düsseldorf higiéniai és fertőzésvédelmi koncepciójára vonatkozó további részletekkel a www.drupa.de honlapon szolgálnak.