Innotrans preview
Az InnoTrans eredetileg tervezett időpontjában szeptember 21-től indult az InnoTrans Preview, mely a jövő áprilisi Innotrans várható legfontosabb újdonságairól ad áttekintést. Ezenkívül webináriumokat és szakmai előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők. 

Az InnoTrans a közlekedéstechnika és vasútipar vezető nemzetközi vására, melyet kétévente rendeznek Berlinben. A koronavírus-járvány miatt a 13. InnoTrans szakkiállítást 2021. április 27-30. között tervezik megrendezni a Berlini Vásárközpontban. A vásár eredeti időpontjától online kiállításon, kapcsolatépítésen és webináriumokon vehetnek részt a közlekedés iránt érdeklődők.

Az új InnoTrans Preiview oldalon számos kiállító, például a Siemens Mobility, a Vossloh, a Harsco, a Conec és a Liebherr mutat be innovatív termékmegoldásokat a mobilitás jövőjéről. Személyes webináriumokkal a kiállítók lehetőséget kínálnak arra, hogy az érdeklődők folyamatosan kapcsolatban maradjanak az InnoTrans 2021 április 27-i kezdetéig és eszmecserét folytathasson a szakmai közönség. A webináriumok sokféle témát ölelnek fel: a városi mobilitás villamosításától kezdve a BIG DATA segítségével a karbantartás során a személyi igények pontos meghatározásáig. A webináriumokon való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Az online programból

A koronajárványnak a fenntartható mobilitás fejlődésére gyakorolt hatása lesz az InnoTrans Preview premierjének témája szeptember 23–24-én InnoTrans-on. 2020. szeptember 23-án és 24-én a Német Közlekedési Fórum (DVF) és a Német Vasútipari Szövetség (VDB) digitális formában tartják meg a Párbeszéd fórumukat és a Nemzetközi Buszfórumot. 

Részletes program és további információ itt olvasható: https://www.innotrans.de/en/Preview/