Repülő taxikat épít egy német startup
A fejlesztők szerint a városok közötti és az azokon belüli közlekedést is megreformálhatják az utasszállító közlekedési eszközök.

Egy Lilium nevű német startup 90 millió dolláros támogatásból ötüléses, kizárólag árammal hajtott, Lilium Jet nevű repülő taxik kifejlesztésére adta a fejét.  A rendelkezésre álló forrásokból a cég 70 fővel a csapatát is ki szeretné bővíteni.

Az elképzelések szerint egy teljesen feltöltött Lilium Jet nagyjából egy óra erejéig maradhatna fent a levegőben, és akár 300 kilométer per órával is repeszthetne az utazások során.

Az utasok „dedikált” leszállóhelyekhez rendelhetnék ki a járműveket.

 A legutóbbi támogatási kör beruházói a Tencent befektetési társaság, Niklas Zennström, a Skype társalapítójának Atomico nevű kockázatibefektető-csoportja, Ev Williams, a Twitter társalapítójának Obvious Ventures nevű befektetési alapja és egy LGT nevű magán bankcsoport voltak.

Daniel Wiegand, a Lilium vezérigazgatója és társalapítója szerint a jármű forradalmasítani foga a városok közötti és az azokon belüli közlekedést. Bár úgy látszik, hogy a pilóta nélküli repülésé a jövő egy UBS nevű bank felmérése szerint az emberek több mint fele ódzkodik a humán vezérlést nélkülöző légi közlekedéstől.

Akárhogy is, a Lilium várakozásai szerint az első utasszállító tesztekre 2019-ben kerülhet sor, és a taxirendelési szolgáltatás 2025-ben indulhat el.