Pici autonóm taxit fejleszt a Mercedes
A Smart Vision EQ-t nem lehet majd megvásárolni, viszont le lehet majd inteni az egyes települések utcáin.

Nemrég jelentős csinnadratta közepette a Mercedes-Benz bemutatta Smart Vision EQ nevű koncepcióautóját.  A teljesen elektromos és önvezető autó a cég mobilitásról és áramalapú helyváltoztatásról alkotott koncepciójának megtestesítője. A kicsi jármű induktív technológiával töltekezik fel, és úgy a kormány, mint a pedálok hiányoznak belőle.

A főállásban leinthető taxiként funkcionáló, személyfuvarozó kocsi akkor sem rest, ha éppen nincs utasa; ilyenkor akár a várost körbebarangolva egy nagyobbacska kijelzőn az aktuális sporteredményekről és a várható időjárásról stb. is tájékoztathatja a városi lakosságot.

Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója elmondta, hogy a Vision EQ és a Mercedes első hiperautójaként az AMG Project One – láss csodát! – két különböző célcsoportra koncentrál.

Az egyik halmazba az olyan városlakók tartoznak, akik egyébként a vele járó sok nyűg miatt nem szeretnének külön autót vásárolni maguknak, a másikba pedig a száguldás ama dúsgazdag megszállott rajongói, akik nem bírják elviselni, ha nem rájuk szegeződik a figyelem, miközben a közutakon őrült tempóban koptatják az abroncsot.