Önjáró babakocsit épít a Volkswagen?
Nem tudni mennyire komoly az autógyártó azon szándéka, hogy hasonló, autonóm eszközökkel örvendeztesse meg a szülőket.

Minden szülő legszörnyűbb rémálmai közé tartozik, hogy sétáltatás közben a babakocsi kicsúszik a keze közül, és a meredek lejtőn vészjósló száguldásba kezd. Korántsem volt tehát abszurd a Volkswagen azon törekvése, hogy „magától lefékező babakocsi” fejlesztésébe kezdjen. Az autógyártó ezután egy lépéssel tovább ment, amikor önjáró babakocsi megalkotását tűzte ki célul.

Íme, a Volkswagen kisfilmje a projektről:

A videón olyan babakocsit láthatunk, amely nem elég, hogy magától lefékez, de még csak tologatni sem kell, hiszen a szerkezet pár lépéssel lemaradva önállóan is képes követni az előtte bandukoló szülőt.

Az eszköz állítólag a VW Golf-tól kölcsönözné alkalmazkodó sebességtartó szenzorát (adaptive cruise sensor), amelynek segítségével látszólag futás és gyaloglás közben is képes állandó távolságot tartani saját maga és az aktuális felmenő között.

A videón egyébként úgy tűnik, hogy gyerek pillanatnyilag nem tartózkodik a kocsiban. Az ötlet kivitelezése máskülönben nem kivitelezhetetlen: nap, mint nap hallunk híreket önvezető autókról és autonóm robotokról, aminek fényében a robotikus „gyerekhordozó” igazán nem tűnik olyan földtől elrugaszkodott koncepciónak.

Ha az egész projekt csak kitaláció, a magától lefékező babakocsi igazán briliáns ötlet. Remélhetőleg valaki meg is fogja valósítani.