Nagy bejelentésre készül a Tesla
Az elektromos óriás vezérigazgatója egy sejtelmes üzenetben már be is harangozta legújabb, nagy volumenű termékének várható érkezését.

Március 30-án titokzatos üzenetet eresztett el a twitteren Elon Musk a Tesla vezérigazgatója. Szavai szerint április 30-án nagyívű termékvonalról fogják lerántani a leplet a vállalat hawthorne-i tervező stúdiójában.

A Bloomberg egy, a befektetőknek és elemzőknek kiküldött email alapján egyébként már tudni véli, hogy az emberek házaiban és vállalkozásaiban hasznosítandó, jókora akkumulátorokról szólhat a fáma.

Az elektromos autók iparából már idáig is nagy szeletet hasított ki magának az energiatárolás problematikája. A kocsikat meghajtó elemeknek tartósnak és hatékonynak kell lennie. A megújuló energiák térhódításához ugyanezen tulajdonságok szintúgy elengedhetetlenek. Ha egy lakótér vagy vállalkozás a hálózatról megújuló energiaforrásokra váltana (pl. napelem), döntésénél igen sokat nyomhat a latban, hogy például az esős, vagy felhős órákra képes–e eltárolni az áramot.

Musk terveit illetően mindamellett a tisztánlátáshoz jövő hétig még várnunk kell.