hero
GyártásTrend 2022. április 08. 13:30
Mennyire IT az ipar? - megjelent az áprilisi GyártásTrend
Aktuális lapszámunkban azt kutatjuk, hogyan van jelen a digitalizáció a vállalatok mindennapjaiban és mit jelent az ipari információtechnológia sokrétű alkalmazása a cégeknek. Megkérdeztük a kis- és középvállalati szektor képviselőit is arról, hogy ők hogyan digitalizálnak és áttekintjük, mit is jelent a már nem csak elvétve emlegetett ipar 5.0.

Rengeteg kérdésünk van arról, hogyan és miért hálózta be az informatika a gyártás és a termelés világát, ugyanakkor egyre gyakrabban eszmélünk rá arra is, hogy az IT és OT rendszereknek köszönhetően átláthatóbb a termelés. Ott lehetünk, ahol fizikailag nem vagyunk és olyan feladatokat végezhetünk el, amelyeket a valóságban nem hajtunk végre.

A hazai sajátosságok mellett figyelmünk egy részét ismét Európára, elsősorban Németországra fordítjuk, ahol az innovációs lendület és potenciál kérdéseivel foglalkozunk. Európa gazdasági és ipari motorja ugyanis egyre nagyobb tehetetlenséggel rendelkezik e területeken.

Emellett pedig magazinunkban olvashatnak elektronikai és automatizálási megoldásokról, felületmegmunkálásról, a gyártási energiahatékonyságról, valamint a vállalatirányítási rendszer modernizálásának lehetőségeiről is. Címlapon foglalkozunk továbbá a kollaboratív robotikával, annak korlátaival és előnyeivel is, külön kitérve a kobotok magyarországi fogadtatására.

Lapozzanak bele akár digitálisan a magazinba és készüljenek fel a jövő technológiáiból! 

A magazint az alábbi hivatkozásra kattintva tekintheti meg.

Jó olvasást kívánunk!

Letölthető fájlok
Asset 4