Luxus eVTOL-t gyárt a Porsche és a Boeing
A Porsche német autógyártó és a Boeing repülőgépóriás épít egy repülő autót (eVTOL), ami a terveik szerint egy gyors és elegáns eszköze lesz annak, hogy az ultragazdagok a levegőben bonyolíthassák a városi közlekedést. 

„A Porsche arra törekszik, hogy kibővítse sportautó-gyártásának a körét és ezzel a prémium mobilitás vezető márkájává váljon” – mondta Detlev von Platen, a Porsche értékesítési és marketingigazgatója. "Hosszabb távon ez jelenti, hogy belépünk a közlekedés harmadik dimenziójába." Steve Nordlund, a Boeing NeXt ügyvezető igazgatója szerint a partnerség „lehetőséget kínál egy prémium légiforgalmi jármű fejlesztésének megvizsgálására.” A hangsúly a prémiumon van, ez ugyanis nem az átlagember repülő autója lesz.

Porsche-Boeing eVTOL

A Boeing, a Porsche és a Boeing leányvállalata, az Aurora Flight Sciences kidolgozza egy teljesen elektromos függőleges fel- és leszálló jármű koncepcióját. Mindkét vállalat mérnökei, valamint a Porsche leányvállalatai, a Porsche Engineering Services GmbH és a Studio FA Porsche is részt vesznek a fejlesztésben és a tesztelésben.

"Ez az együttműködés a biztonságos és hatékony mobilitási ökoszisztéma fejlesztését tűzte ki célul, és lehetőséget kínál egy prémium városi légiforgalmi jármű kialakítására" – mondta Steve Nordlund, a Boeing alelnöke és vezérigazgatója. A NeXt egy olyan szervezet, amely megalapozza a következő generációs mobilitási ökoszisztéma rendszerét, amelyben az autonóm járművek és a pilóták által vezetett repülők biztonságosan közlekedhetnek egymás társaságában.

Nem a Porsche és nem is a Boeing az első vállalat, amely repülő autók piacán próbálkozik. A repülő autó startup, a stílusos Kitty Hawk névre hallgató cég (a Wright fivérek először Kitty Hawk városa mellett emelkedtek a magasba repülőjükkel) nemrégiben mutatta be a helyből fel- és leszállni képes repülő autóját (eVTOL), amely 100 mérföldes távolságot is képes megtenni. A német repülőgépgyártó, a Volocopter szintén bemutatott már egy repülő taxit.