Innovatív termékek és trendek, szakmai fejlődés és kapcsolatépítés
Melyek a piacokkal kapcsolatos aktuális kérdések? Milyen jövőbeni kihívásokkal kell szembenéznie az autoszervizeknek az elektromos hajtásláncok terjedésével? - Az idei Automechanika Frankfurt Digital Plus ezekre a kérdésekre keres választ megújult, kompakt formában. A vészhelyzet enyhülésével, azonban a pandémia további hatásaival számolva a szervezők egy átalakított modell szerint rendezik meg a kiállítást, amelyben az online termékek és megoldások kiemelt szerephez jutnak majd.

Újdonság, hogy idén az Automechanika a Hypermotion logisztikai szakkiállítással egy időben kerül megrendezésre a frankfurti kiállítási központban. Ez izgalmas új megvilágítást és szempontokat adhat az autóiparnak például a rugalmas ellátási láncokkal, a flottakezeléssel vagy a fejlett IoT-rendszerekkel kapcsolatban.

A személyes interakciókra igen nagy igény mutatkozik, egyértelműen látszik, hogy az elmúlt több mint egy év kihagyása után sokan vágynak már közvetlen szakmai beszélgetésekre. Erre bizonyíték, hogy az eseményen kb. 200 kiállító venne részt személyesen, fizikai standdal. 

Forrás: Messe Frankfurt - Automechanika

Az szektor pedig végre ismét személyesen találkozhat 2021 szeptember 14. és 16. között. Olaf Musshoff, a Frankfurt Automechanika igazgatója a július 8-án megrendezett sajtótájékoztatón elmondta: “Nagy öröm számunkra, hogy sokan a felszerelt, előre gyártott standokat praktikusnak találják és az egyszerűbb rendszernek köszönhetően személyesen kívánnak megjelenni a kiállításon. Azonban azok is részt vehetnek széles körű kiegészítő programunkon, akik nem látogatnak el személyesen Frankfurtba. Új online funkcióinknak köszönhetően további lehetőségeket kínálunk a bemutatkozásra, a kapcsolatépítésre és a nemzetközi piaci szereplők megismerésére." 

Más országok is számottevő érdeklődést mutattak: kiállítók nemcsak Németországból, hanem Belgiumból, Franciaországból, az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Olaszországból, Spanyolországból, Portugáliából, Svájcból, Dániából, Finnországból, Lengyelországból, Magyarországról, Csehországból, Bulgáriából, Horvátországból, Litvániából, Grúziából, Ukrajnából, Oroszországból, Görögországból, Törökországból, Indiából, az Egyesült Arab Emírségekből, Koreából, Kínából, Tajvanról és Ausztráliából is regisztráltak. 

Forrás: Messe Frankfurt - Automechanika

A frankfurti kiállítási központban többek között a következő vállalatokkal találkozhatnak majd a résztvevők: Schaeffler, Hunter, Liqui Moly GmbH, SATA, Mercedes-Benz Gebrauchtteile Center, Snap-on Equipment GmbH, Alfred Kärcher Vertriebs GmbH, Otto Christ , WashTec GmbH, AVL DiTEST GmbH, Hengst, Heinrich Eibach, ABBT Arnott, AJUSA Auto Juntas, Audatex, Adriateh doo, BBT Automotive Components GmbH, AUTOonline GmbH, MAPCO Autotechnik GmbH, DINEX A / S, Glaubitz GmbH, Saxon Junkalor, Inficon, ATH Heinl, Schumacher, Auger Autotechnik, Erich Jaeger GmbH, Nissens Automotive A / S, valamint az AVA Benelux, az Inforserveis SL, a Visomax Coating, a TÜV Rheinland, a ZDK (a Német Autóipari Kereskedelem Központi Szövetsége) és a sor még sokáig folytatható. 

Szeretnénk betekintést adni online kiállító partnereink körébe is, a Continental négy üzleti egységgel, köztük az abroncs részleggel, az ElringKlinger AG, a Mahle, a Mol-Lub, a Body Shop News, a Vogel Communications Group GmbH, a Robert Bosch GmbH is a virtuális térben várja majd az érdeklődőket, ahogy idén először a BMW AG is.

Forrás: Messe Frankfurt - Automechanika

Kiemelt programok az Automechanika Frankfurt Digital Plus kiállításon

Autókereskedések és szervizek innovációs bemutatójaként, oktatóközpontjaként és tesztlaboratóriumaként a Future Repair Shop 4.0 az Autóipari Intézettel (IfA) együttműködve mutatja be a holnap technológiáit, folyamatait és üzleti modelljeit. Nyolc állomásos oktatósorozattal készülnek az értékesítésre fókuszálva, amely gyakorlati tapasztalatokat nyújt és kiválóan bemutatja majd az aktuális technológiai változásokat és újdonságokat.

Az autóipari szakemberek értékes szakmai tapasztalatokkal és friss inspirációval lehetnek gazdagabbak, amelyek támogathatják őket munkájukban és jövőbeli elképzeléseik megvalósításában is. A digitalizáció és az új technológiai fejlesztések mindennap új kihívást jelenthetnek az autószervizek és a szektor minden további szereplője számára. Ahhoz, hogy ezekkel lépést tartsunk, fontos megismerni a legújabb trendeket. Ebben kíván segítséget nyújtani a szakkiállítás is, amely nemcsak bemutatóként, hanem szakmai fórumként is szolgál, ahol előadások gazdag kínálatából választhatnak majd a résztvevők, illetve további workshopokra is regisztrálhatnak.

Forrás: Messe Frankfurt - Automechanika

Balesetmegelőzési bemutatókon vehetnek majd részt a Die Autodoktoren és a FabuCar szervezésében, valamint átfogó programot kínál az Automechanika Akadémia is a kiállítás három napjára. Izgalmas szakmai beszélgetéseken ismerhetik majd meg a jövő technológiáit, az elektromobilitás, a 3D-nyomtatás szerepét.

Az autójavítók számára érdekes lesz a Schadentalk (a járműsérülésekről szóló beszélgetés), valamint számos további előadást és panelt hallgathatnak meg a témában. Az éghajlatváltozás és a környezetvédelem tükrében a körkörös gazdaság és az újragyártás témája egyre nagyobb figyelmet kap, ez pedig az Automechanika Frankfurt programján is tükröződik majd. Az első Automechanika aftersales napot szeptember 15-én tartják, az APRA-val (az Autóalkatrész-gyártók Szövetségével) együttműködve. Ez alkalmat kínál a kapcsolódó témák részletes feldolgozására és megvitatására.

A Hypermotion Frankfurt a mobilitás és a logisztika határterületén

A Hypermotion Frankfurt intelligens megoldásokat mutat be a mobilitás és a logisztika területén, számos további szakmai programmal a hagyományos kiállítás mellett. Izgalmas újdonság lesz a rendezvényen például a GH System GmbH új konténerrendszere. Külön bemutatón és a Future Mobility Parkban is találkozhatnak majd vele a résztvevők. Az új rendszer az egész ellátási láncban alkalmazható, a lokálistól egészen a regionális szintig. Egy kis szabványosított konténer segítségével az innovatív rendszer az áruk végpontok közötti szállítására alkalmas. Az újonnan induló RepairFix pedig olyan szoftveralkalmazást mutat be, amely intelligens módon hálózatba kapcsolja az illesztőprogramokat, a flottakezelőket és a szervizeket a hibaelhárítás vonatkozásában.