Futurisztikus légi bicikliket kap a dubai rendőrség
A közel-keleti városállam bűnüldöző szerve vészhelyzetekben tudja majd leginkább bevetni a közlekedési eszközt.

A dubai rendőrség unatkozott, és ezért egy új futurisztikus hatósági jármű, jelesül egy légi biciklinek (hoverbike) nevezhető közlekedési eszköz kifejlesztésére adta a fejét.

A jómódú városállam rendfenntartó szerve eddig sem szűkölködött topmodern megoldásokban: egy ideje már önvezető bűnüldöző drónokba és robotzsarukba is bele lehet botlani a metropoliszban: most mindennek a tetejébe kerülnek az utcákra a tudományos-fantasztikus reminiszcenciákat ébresztő lebegő „emberes” járművek.

Egy Hoversurf nevű cég a Scorpion elnevezésű találmányáról a Gitex Technology Week konferencián rántotta le a leplet.

A közúti forgalom felett könnyedén átsikló hoverbike a gyors reagálást igénylő esetekben teljesíthet kiemelkedő szolgálatot. Az orosz gyártású masina kizárólag árammal működik, a teherbírása nagyjából 270 kilogramm, egy feltöltéssel 25 percig bírja szusszal, a végsebessége pedig nagyjából 70 kilométer per óra.

A Scorpion egy kis ideig autonóm közlekedésre is képes.

A Hoversurf koncepciómodelljeinek egyikében, a Scorpion-3-ban egy beépített biztonsági rendszer is helyet kapott, amely megakadályozza, hogy a gép túl magasan vagy túl gyorsan haladjon, amikor a pilóta elveszíti az irányítást. Nem világos, hogy ez utóbbi változat is felvételt nyer-e a rendőrség állományába.

Alexander Atamanov, a Hoversurf vezérigazgatója a Facebookon jelentette be, hogy a vállalat és a dubai rendőrség egyetértési egyezményt írt alá, amelyben a cég felhatalmazást kapott, hogy a hatóság számára megkezdje a Scorpionok tömegtermelését. Ilyenek lesznek: