„Szakdrónokkal” rukkolt elő egy francia cég
Főleg a mentőakciókhoz, illetve a mezőgazdasági termeléshez nyújthatnak hathatós támogatást a felhasználók számára.

Egy Parrot nevű francia cég két új drónnal erősíti jelenlétét a „személytelen” repülő járművek piacán. A Bebop-Pro Thermo és a Bluegrass célcsoportjai könnyen behatárolhatók, a tűzoltók és a gazdálkodók kiszolgálására alkották meg őket.

Mindkét újonc a Parrot „szakdrónkínálatát” gazdagítja. Ide tartozik még a Disco-Pro AG és a Bebop-Pro 3D Modeling is.

A Bebop-Pro Thermo a Bebop drón továbbfejlesztett változata. A szerkezeten a 14 megapixeles kamera mellett egy FLIR One Pro termikus képalkotó kamera is helyet kapott, amely a Parrot szerint főleg az építkezések és a mentőakciók alatt tudja igazán kidomborítani a kvalitásait.  A drón maximális repülési ideje 25 perc, és az 1400 dollárért megvásárolható alapcsomag három akkumulátort, egy Skycontroller 2 vezérlőt és egy hátizsákot tartalmaz. A piacra lépés novemberre várható.

Kialakítását tekintve a Parrot Bluegrass a cég kínálatában teljesen új jövevény, amely legfeljebb 70 méteres magasságban tudja keresztülszelni az egeket. A drónt a HD kamera mellett egy, a Parrot által kifejlesztett speciális érzékelővel is felszerelték, amely a terményterületek átvizsgálásával könnyedén kiszúrja a problémás helyeket. A szenzort Parrot Sequoiának nevezték el. Ezt a multispektrális eszközt kifejezetten terményekhez fejlesztették ki, mely utóbbiakról négy különálló spektrális sávban is fényképet tud készíteni.

Az autonóm módon közlekedő Bluegrass repülési pályáját egy hozzá mellékelt szoftver segítségével lehet kijelölni. A Parrot szerint a mozgástartomány meghatározása után csak meg kell adni a termény típusát, a többit már a drón egyedül is elvégzi. A Bluegrass értékesítése szintén novemberben fog elkezdődni. Az indulócsomag ára 5000 dollár lesz, amely az említett program egyéves használati jogát is magában foglalja.