Forradalmasították az elektromos targoncát
Az RX 20 elektromos villástargonca piaci bevezetésével a Still 2005-ben betalált egy fontos piaci résbe: egyedül ebből a modellből 80 ezer készült el azóta. A hamburgi intralogisztikai specialista most a kompaktság, az ergonómia és a teljesítmény fokozása érdekében alakította át teljesen a zászlóshajóját.

Az új RX 20 modellsorozat összesen 13 targoncából áll: hét háromkerekű és hat négykerekű típusból, amelyek 1,4–2 tonna rakomány szállítására alkalmasak, és 500 milliméter rakomány-tömegközépponttal rendelkeznek. Ezek az intelligens járművek egyaránt alkalmasak bel- és kültéri használatra, és képesek a rakományukat akár hosszabb távon is 20 kilométer/óra sebességgel szállítani. Teljesítményük semmiben nem marad el a belső égésű motorral rendelkező targoncákétól. Az RX 20 a raklapok magas polcokra történő felrakásában is bizonyítja képességeit. Az RX 20-16L jelzésű modell például 1,6 tonna súlyú rakományt akár 5900 milliméter magasra is fel tud emelni 0,53 méter/másodperc maximális emelési sebesség mellett.

Hatékonysága révén alkalmas nehéz körülmények közötti használatra is, ahol több műszakban van szükség nagy rakodási teljesítményre és kimagasló rendelkezésre állásra, mint a gépgyártásban, az autóiparban, a vegy-, gumi- és műanyagiparban vagy akár az élelmiszeriparban. Egyedi kialakítású, kompakt formája révén megfelel olyan terepre, ahol jellemző a keskeny munkafolyosó.

Kiváló fordulékonyság, kompakt forma, halk és hatékony működés

A jármű teljesen új hajtómodullal rendelkezik, amely két, tokba zárt, aktív hűtéssel ellátott, karbantartásmentes háromfázisú váltakozó áramú motorból és egy új átalakító generátorból áll. Névleges teherbírásának megfelelően a targonca akár 20 százalékos rámpákon, vagy felhajtókon is képes felmenni maximális rakománnyal.

A szabványos karosszériával rendelkező 48 V-os elektromos targoncák most a 625 Ah teljesítményű akkumulátorokhoz is kompatibilisek. Az akkumulátorkompatibilitást a gyártó a piacon ez idáig egyedülálló kettős akkumulátorterével éri el. A kettős akkumulátortérnek köszönhetően a felhasználó a jövő tendenciáit is felkészülten várhatja, hiszen az RX 20 illeszkedik az új technológiákhoz, mint például a lítiumionos megoldások. A jármű vezetője már most szabadon választhat igénye szerint az ólomsavas és a lítiumionakkumulátor használata között. A 49 kWh-s lítiumion-akkumulátorral az RX 20 rendelkezik a kategóriájában a legnagyobb hatótávolsággal.

Emelőkocsival egyszerű és gyors oldalsó akkumulátorcsere oldható meg (forrás: Still)