GyártásTrend 2022. április 28. 06:15
Elkészült az Amuron átívelő, Oroszországot Kínával összekötő első vasúti híd orosz része
Befejeződött az Amur folyón Oroszország és Kína között átívelő első vasúti híd oroszországi szakaszának építése a Zsidó Autonóm Területen található Nyizsnyelenyinszkoje falu közelében - jelentették orosz hírügynökségek.

Jurij Trutnyev orosz miniszterelnök-helyettes, a távol-keleti szövetségi körzet elnöki megbízottja az átadó ünnepségen kijelentette, Oroszország készen áll a forgalom megindítására a hídon, most azt kell megvárni, hogy a kínai partnere is bejelentse az átkelő saját részének megnyitását - számolt be az MTI. 

Trutnyev szerint a hídnak várhatóan egy hónapon belül meg kell nyílnia és működnie kell, erről külügyi vonalon folynak tárgyalások. 
„A kínai oldalon most épülnek a fertőtlenítő létesítmények, és ezt követően teljes egészében megnyitjuk a hidat" - hangoztatta, hozzátéve, hogy a Nyizsnyelenyinszkoje és Tongcsiang közötti átkelő fontos eleme a keleti közlekedési folyosók fejlesztésének.

A projektet orosz-kínai kormányközi megállapodás keretében valósították meg, a teljes beruházás értéke 12 milliárd rubel (a rubel jelenlegi árfolyamon mintegy 4,82 forint). A híd forgalmi kapacitása évi 24 millió tonna rakomány lesz.
A létesítmény üzembe helyezése 700 kilométerrel csökkenti az Oroszországból Kína északkeleti részébe tartó teherforgalom távolságát. A folyami határátkelők működésének szezonalitása megszűnik, ami növeli a távol-keleti ipar versenyképességét az ázsiai-csendes-óceáni térség piacain.

A híd hossza több mint 2,2 kilométer, amelyből 309 méter az orosz szakasz. A hídátkelőt úgy tervezték, hogy a vonatok kétféle szabványú vasúti pályán haladhassanak: az 1520 milliméteres nyomtávot alkalmazták az orosz, az 1435 milliméterest pedig a kínai gördülőállomány számára. A híd orosz és kínai részének vasúti pályáit tavaly nyáron kötötték össze.

A híd a kivitelező szerint öt hónappal a tervezett határidő előtt épült meg. Az építkezés során 2650 tonna hídacélszerkezetet, több mint 12 ezer tonna kiegészítő acélszerkezetet, 28 300 köbméter beton- és vasbetonszerkezetet használtak fel, 3,6 millió köbméternyi töltést töltöttek fel, 24 143 méter vasúti pályát fektettek le és emeltek egy 32 ezer köbméteres védőgátat.

(Forrás: MTI) 

A borítókép forrása: Yevgenia Letta / TASS