Bővülnek az európai e-autó töltőállomások
Az Ionity az ABB-t az választotta az európai töltőhálózata bővítésének második üteméhez.

Az ABB-t már 2018-ban megbízták, hogy technológiai partnerként 340 db, nagyteljesítményű töltőt szállítson az Ionity-nak, és ő volt az első, aki Európában 350 kW-os töltőket folyadékhűtéses kábelekkel forgalmazott. Az ilyen magas teljesítményszint lehetővé teszi, hogy 8 perc alatt elérjük a jármű 200 km-es hatótávolságára elegendő feltöltési szintet. Most további 324 db 350 kW-os, nagyteljesítményű elektromosjármű-töltőre kapott rendelést az Ionity-tól. A töltőket 2020 végéig, 24 országban kell üzembe helyezni, a hálózat bővítése második szakaszának részeként.

Az ABB Ionity számára szállított töltőhálózata

Az Ionity a BMW Group, a Daimler AG, a Ford Motor Company, valamint a Volkswagen Csoport, az Audival és a Porschével együtt alkotott közös vállalkozása, eddig 202 töltőhelyet nyitott 18 európai piacon. Az Ionity nemrég ünnepelte a 200. töltőállomás megnyitását Svájcban, Lully-ban, amelynek részei az ABB legújabb, nagy teljesítményű, az Ionity számára testreszabott töltői.

Michael Hajesch, az Ionity ügyvezető igazgatója elmondta: „Az ABB egész Európában az egyik legfontosabb technológiai partner a nagy teljesítményű töltők piacán. Az Ionity segítségével elindított új, testreszabott kialakítással tovább bővíti a piacot. Nagyon kicsi helyigényű egységet fejlesztettek ki az új Ionity-design számára.”

Az Ionity részére szállított, testreszabott töltők az ABB eddigi legáramvonalasabb kialakítású töltői, tökéletesen illeszkednek az Ionity igényeihez. Az új töltőkészülékek egyéb, továbbfejlesztett tulajdonságokkal is bírnak, például a csendesebb működés, a személyre szabott kijelző és a hosszabb kábelek beépített kábelvisszahúzással, ami megkönnyíti a töltőcsatlakozás elérését minden autómodellnél, és biztosítja, hogy a kábelek soha ne érintkezzenek a talajjal, így szennyeződésmentesek legyenek a felhasználók számára.

Magyarországon jelenleg Balatonkeresztúron, Bábolnán és Kajászón található Ionity-töltő.