Az anyagáramlás és a gyártás egyesítése AGV-vel
Bemutatunk egy automata gyalogkíséretű targoncát, ami képes akár 4,4 méteres emelési magasságra is, valamint egy olyan önvezető technológiai fejlesztést, ami egyesíti az anyagáramlást és a gyártást.

A Jungheinrich 2020 elején mutatta be automata, vezető nélküli targoncáinak legújabb modelljét. A nagyvállalat számos automata szállító és komissiózó targoncát (AGV-t) üzemeltet a világ minden táján. Az eddigi kínálatot egészíti ki az újonnan piacra bevezetett automata, vezető nélküli elektromos gyalogkíséretű targonca. Az ERC 213a típus kompakt szerkezetének köszönhetően kiválóan alkalmas szűk környezetben is az automatizált szállítási folyamatokhoz. A modern lítiumion-technológia rendkívül magasszintű rendelkezésre állást biztosít. A 2,8 kW teljesítményű váltóáramú motor folyamatos teljesítményt nyújt, az elektromosan szabályozott emelőmotor pedig lágy emelést biztosít akár 4400 mm magasságig. Az acélváz és a zárt keretszerkezet különlegesen robusztus külsőt ad az ERC 213a típusnak. Számos biztonsági rendszer, mint például az alapfelszereltséghez tartozó személyvédelmi szkenner ellenőrzi az útvonalat menet közben. A személyvédelmi kamerák új elhelyezése érintésmentes biztonságot nyújt az AGV körül meghajtás és teher irányban, valamint kanyarmenetben is. A navigáció lézerrel működik. Az útvonalon vagy az automata tágabb környezetében elhelyezett reflektorpanelek biztosítják a tájékozódást. Az ERC 213a típusú AGV-t a Jungheinrich a már jól bevált szériagép alapján fejlesztette ki. A megbízható alapgép előnyt jelent az automatizálást választó ügyfelek számára a magasszintű alkatrészellátásnak köszönhetően. Az AGV könnyen csatlakoztatható már működő IT-struktúrába vagy önálló targoncaként is alkalmazható.

ERC 213a típusú AGV

Együttműködés a DMG MORI-val

A Jungheinrich egy teljesen új típusú együttműködést kötött a DMG MORI szerszámgépgyártó vállalattal. A PH AGV vezető nélküli szállítórendszer egy új korszak kezdetét jelenti a rugalmas, automata, üzemen belüli logisztikában, ahol az anyagáramlás és a gyártás összeolvad egymással. A gép alapja a Jungheinrich EKS 215a típusú automata komissiózó targoncája. Az AGV a szerszámgép raklapokat teljesen automatizáltan rakodja be és ki a DMG MORI szerszámgépeinél. A két vállalat által közösen kifejlesztett autonóm raklapkezelő rendszer precíz lézernavigáció segítségével tájékozódik és teljesen szabadon mozog a gyártócsarnokokban, önállóan optimálisan a gépekhez igazodik. Ez meggyorsítja az anyagáramlást és rugalmasabb, hatékonyabb folyamatokat eredményez a gyártásban.

DMG MORI PH AGV

A Legjobb Logisztikai Márka

A Jungheinrich 2020-ban elnyerte a „Legjobb Logisztikai Márka” címet. Ezzel a hamburgi intralogisztikai nagyvállalat sorozatban negyedik alkalommal nyerte el az ágazat elismert kitüntetését az „Anyagmozgatás, raktártechnika, komissiózás” kategóriában. Az „IT raktárirányítás” kategóriában pedig a megtisztelő második helyet érte el.

Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója így nyilatkozott: „Óriási siker számunkra, hogy sorozatban négyszer elnyertük a „Legjobb Logisztikai Márka” kitüntetést. Emellett a logisztikai IT területen elért második helyezés megerősítés a Jungheinrich számára, hogy konzekvens fejlesztéseinkkel teljes körű szolgáltató vállalatként működünk az üzemen belüli logisztikában. Aki a Jungheinrichet választja, garantáltan innovatív termékekhez és megoldásokhoz jut. Azt szállítjuk, amit ígérünk, sőt néha még többet is. Így biztosítjuk az emberek ellátását szolgáló ellátási lánc működését az egész világon. A jelenlegi helyzetben ez különösen fontos! Ez a Jungheinrichnek, a „Legjobb Logisztikai Márkának” a célja.

Az idei évben összesen több mint 250 vállalat szállt versenybe a „Legjobb Logisztikai Márka” címért. A Logistik Heute szaklap olvasói és Szövetségi Logisztikai Egyesület tagjai 12 kategóriában választották ki a legjobb márkákat.

A Jungheinrich 2020-ban elnyerte a „Legjobb Logisztikai Márka” címet