AMR, ami több mint egy tonnát elbír
A MiR két nagyteljesítményű autonóm mobil robotot dob piacra, hogy optimalizálja a logisztika minden típusát. Az iparág első IP52-es védettséggel rendelkező AMR-jeit, a MiR 600-at és a MiR1350-et arra tervezték, hogy nehéz tárgyakat szállítsanak kihívást jelentő gyártási és logisztikai raktári környezetben. 

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots (MiR) a mai napon piacra dobta eddigi legnagyobb teljesítményű robotjait, melyek raklapok és egyéb nehéz tárgyak szállítására alkalmasak gyárakban, raktárakban és logisztikai központokban. A MiR600-at, amely akár 600 kg-os súlyokat is elbír, illetve a MiR1350-et, melynek teherbírása 1350 kg, úgy tervezték, hogy még kihívásokkal teli környezetben is biztonságosan és hatékonyan végezzék el az anyagmozgatási műveleteket.

Az ipari szintű használatra alkalmas és a megfelelő védettséggel rendelkező MiR600 és MiR1350 lett a két első autonóm mobil robot, amely megkapta az 52-es IP-védettségi besorolást. Ez azt jelenti, hogy a védettségnek köszönhetően alkatrészeik ellenállnak a por és a vízcseppek okozta károsodásnak.

Az új AMR-ek minden típusú logisztikát optimalizálnak – bejövőt, gyártásit és kimenőt

A nagyobb méretű MiR600 és MiR1350 ideális a nehéz anyagok és áruk autonóm szállítására rakodóterekben gyártó- és összeszerelési területeken
raktárakban anyagszállító területeken. A MiR600 és a MiR1350 is zökkenőmentesen és biztonságosan közlekedik emberek és egyéb szállítójárművek között dinamikus környezetben is. Szenzorok, 3D-kamerák és a legújabb lézeres szkenner technológia biztosítja a robotok 360 fokos látószögét, valamint pontos és megbízható mozgását és működését. Az új AMR-eket úgy tervezték, hogy megfeleljenek az iparág legújabb biztonsági szabványainak, például az ISO 3691-4-nek.

Azonnal telepíthető megoldások a skálázhatóságért és az alkalmazkodóképességért

A jövőálló logisztikai megoldásoknak zökkenőmentesen kell illeszkednie a működési folyamatokhoz és rugalmasan kell alkalmazkodniuk az új munkafolyamatokhoz és környezetekhez. A MiR AMR-jei rendkívül flexibilisek és különféle top modulokkal is elláthatók a személyre szabott alkalmazástól függően. Számos vállalat gondolkozik alakítható robotplatformokban, míg mások azonnal telepítető megoldásokat szeretnének, melyeket különféle típusú munkafolyamatok során vagy az ügyfelek eltérő gyártási területein alkalmaznának. Az üzembe helyezés megkönnyítése érdekében a MiR többféle emelő top modult is kínál a MiR600-hoz és a MiR1350-hez. Ezek a top modulok lehetővé teszik az AMR-ek számára, hogy raklapokat és kocsikat vegyenek fel, vagy tegyenek le, amivel egyszerű integrációt és skálázhatóságot valósítanak meg a teljes értéklánc mentén.