Virtuális innovációs kiállítás
A virtuális kiállítások úgy robbantak be a mindennapjainkba, mint a koronavírus-járványhoz való folyamatos alkalmazkodás. A motion plastics megoldások szakértőjének standja a koronavírus idején sem üres.

Az igus innovációs kiállítása május eleje óta a kölni Porz-Lind városrész egyik kiállítócsarnokában kapott helyet. Az igus valós vásári standján 100 motion plastics újdonságot állítanak ki, melyeket a látogatók digitális formában önállóan vagy az igus szakembereinek kíséretében fedezhetnek fel.

A vállalat kölni, pontosabban annak Porz-Lind városrészében található központjában felállított 400 négyzetméteres vásári standon az igus jelenleg 100 motion plastics újdonságot mutat be. Ahogyan azt már megszokhattuk az igus narancssárga standjainál a Hannoveri Vásáron, a Moteken vagy éppen az SPS-en, a motion plastics legújabb innovációival ismerkedhetünk meg itt közelebbről, melyek segítségével az ügyfelek továbbfejleszthetik az alkalmazott technológiáikat és megtakaríthatják a költségeiket: Többek között találkozhatunk költségkímélő automatizálást biztosító robotokkal, intelligens siklócsapágy-technológiával és az e-chain autoglide 5 megoldással, mely könnyen beszerelhető és kevés karbantartást igénylő alternatívát kínál az áramsínes rendszerekkel szemben. Ami szokatlan lehet, az mindössze az, hogy látogatók virtuálisan vannak jelen az igus vásári standjánál.

Igus Virtuális innovációs kiállítás

A látogatás egyes állomásain különböző képernyők, videók és szöveges ismertetők szolgálnak tudnivalókkal az innovatív termékekről az e-chain energialáncokhoz tervezett speciális SPE-kábelektől a könnyű drylin polimer teleszkópos vezetőelemeken át egészen a 2 komponensű 3D-nyomtatásig. A vállalat weboldalán elérhető részletes műszaki adatokhoz és videókhoz pedig hivatkozások kalauzolják el a felhasználókat. „Míg egy katalógus alapján jó átfogó előzetes képet alkothatunk, addig egy vezetéssel egybekötött digitális látogatás rendkívül hasznos lehet, különösen, ha figyelembe vesszük az új termékek sokszínűségét” – fejtette ki az egyik látogató, Themistoklis Savvidis, a remscheidi ISC International Service & Consulting GmbH gépészeti tervezésért felelős vezetője. „Első kézből tapasztalhatjuk meg az újdonságokat, és az igus tanácsadójával közösen pontosan arra fókuszálhatunk, ami a mindennapi munkánk szempontjából érdekes lehet a számunkra.” Az ilyen jellegű gyors, mégis személyes tanácsadás valóban rendkívül hatékony még egy valós ipari vásárral összevetve is, fejezte ki egyetértését René Wirt, a CKO Maschinen und Systemtechnik GmbH tervezőmérnöke is. „Egy valós vásári standnál előfordulhat, hogy hosszabb ideig kell várni a rengeteg látogató miatt. Itt viszont gyorsan egyeztethetünk egy időpontot, ráadásul az újdonságokat bemutató látogatás nem vesz igénybe különösebben sok időt, mégis sokkal személyre szabottabb. A jelenlegi helyzetben az igus digitális kiállítása érdekes alternatívát nyújt a valós vásári standokkal szemben” – hangsúlyozta Uwe Kinze, a velberti központú, szerelvények gyártásával foglalkozó Haps fejlesztési vezetője. Ugyanakkor meggyőződése, hogy középtávon nem fogja felváltani az igus hagyományos jelenlétét az ipari vásárokon. „Szeretem a vásári standok nyújtotta kézzelfogható élményt, szeretem kézbe venni és közelről alaposabban is szemügyre venni a termékeket.” Viszont az igus már ezt is lehetővé tette a számára, hiszen az egyeztetett időpontot követően egyszerűen elküldte neki a megfelelő termékmintákat. Annak érdekében, hogy még több érdeklődő tapasztalhassa meg személyesen is az innovatív megoldásokat, szeptembertől a vásár turnéra indul az ügyfelek körében. A rendezvényen az igus munkatársai bemutatják a legújabb motion plastics megoldásokat, az adott vállalat munkatársaival közösen számba veszik a termékek alkalmazási lehetőségeit, és segítséget nyújtanak a tervezésben is.