Újraindult a gyártás az Opel-gyárban
Fokozatosan újraindult a termelés az Opel Szentgotthárd motorgyárban szerdától, szigorú egészségvédelmi intézkedések betartásával.

Az Opel Szentgotthárd március 23-án állította le a termelést a koronavírus-járvány miatt. A gyárban háromhengeres turbó PureTech benzinmotorok készülnek, amelyek sorozatgyártása az idén januárban kezdődött. A munka ezeknek a benzinmotorok gyártásával indul újra, a PSA-csoport összes gyárában bevezetett – a szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal is egyeztetett – szigorú egészségvédelmi intézkedések betartásával – közölte Kaszás Zoltán, a gyár sajtószóvivője.

A bevezetett óvintézkedések közé tartozik a testhőmérséklet önellenőrzése, védőszemüveg és higiéniai maszkok viselése, a biztonságos távolság betartása, a munkaállomásokon és a pihenőhelyeken az ajtók nyitva tartása, a kilincsek érintésének kiküszöbölése, a szerszámok és munkafelületek fokozott tisztítása. Ügyelnek a beérkező alkatrészek "pihentetésére", és a műszakváltásokat úgy ütemezik, hogy a dolgozók találkozását elkerüljék – ismertették. A közleményben idézték Yann Vincentet, a PSA csoport gyártásért felelős alelnökét, aki közölte, hogy fokozatosan és biztonságosan indítják meg a gyártást, "ez a két kritérium határozza majd meg az elkövetkező hetek és hónapok döntéseit".