Újdonságok a KUKA kínálatában
Új robotcsaláddal és vezérlőkkel támogatja a KUKA az ipart.

KR SCARA

A KUKA új, vízszintes csuklókaros KR SCARA robotjai nagyon kis helyet foglalnak el, miközben a költségérzékeny iparágakban egyszerűbbé és fenntartható módon gazdaságossá teszik az automatizálást. A 6 kg-os teherbírással, 500 és 700 mm-es kinyúlással, illetve 0,36 és 0,38 másodperces ciklusidővel működő új KR SCARA modellek költséghatékonysági és gazdaságossági szempontból is teret biztosítanak az automatizálás terjedésének.

A KR SCARA robotok belső elhelyezésű tápellátással rendelkeznek (levegő, áram és adat) – a teljes körű csomag tartalmazza a tápellátást is –, így a robotok bámelyik kívánt alkalmazáshoz gyorsan illeszthetők. Legyen szó kis alkatrészek szereléséről, anyagmozgatásról vagy ellenőrzésről, a KR SCARA robotok rugalmasan telepíthetők, kiemelkedően pontos mozgásúak, és a karbantartási igényük is csekély mértékű. Gyárilag arra készítették elő őket, hogy a robotra szerelhető berendezéseket biztonságosan, gyorsan és egyszerűen tudja integrálni.

6 kg teherbírás, kiemelkedő pontosság, nagyon rövid ciklusidők, kis súly és kedvező ár – alighanem ez az a néhány legfontosabb jellemző, amely az új KR SCARA robotokat igazán egyedülállóvá teszi.

Az alábbi területeken alkalmazhatók: szerelés, mérés/ellenőrzés, felhordás/festés/ragasztás, anyagmozgatás, raklapozás/csomagolás, pick&place alkalmazások, egyéb.

 

KUKA KR C5 vezérlőgeneráció

A KUKA legújabb, KR C5 típusú vezérlőgenerációja minden eddiginél több lehetőséget kínál a cégek számára, hogy minél költséghatékonyabban működjenek, és optimalizálni tujdák gyártóterületük nagyságát. Az új fejlesztés a későbbiekben a KR C4-es rendszer helyébe lép, és átveszi a KUKA-nál betöltött szerepét.

A nagy teherbírású robotokhoz tartozó KR C5 robotvezérlő és a kis robotokhoz tartozó KR C5 micro robotvezérlő elődjéhez képest sokkal kevesebb energiát fogyaszt, és lényegesen kisebb lett a méretét tekintve. A vezérlő pillanatok alatt könnyen beilleszthető a meglévő számítástechnikai környezetbe, és fokozatosan alkalmassá válik az összes jelenleg használt alkalmazás támogatására, miközben sokkal több lehetőséget kínál az installációs folyamatban, mint az eddig megszokott automatizációs megoldások. Az új KUKA.DeviceConnector csatlakozóval a KR C5 problémamentesen képes adatokat továbbítani a felhőbe úgy, hogy semmilyen más további hardverre nincsen szükség. Maximális teljesítmény, csatlakoztathatóság, rugalmasság, moduláris felépítés (dual-triple cab, controller) és alacsony energiafogyasztás – alighanem ez a néhány legfontosabb jellemző, amely a KR C5-öt igazán egyedülállóvá teszi.