2021. október 26. 12:45
KUKA az automatizált hegesztéshez
Tökéletes eredmény a legkisebb hegesztési varratig. Úttörőként és megbízható partnerként az automatizált hegesztésben a KUKA rugalmas és hatékony automatizálási megoldásokat kínál szinte minden hegesztési feladathoz az autó- és fémipari ügyfelei számára. Az automatizálási komponensek, funkciócsomagok és cellák egész sorát kínálva gyorsan elérhető standard termékeket biztosít, amelyek modulárisan kombinálhatók és rugalmasan igazíthatók a speciális követelményekhez.

Szakmai tudás, évtizedes tapasztalat és a hegesztési automatizáció széles termékportfóliója – mindent egy helyről

 A KUKA a hegesztési automatizálásban jelentkező valamennyi igényre ideális megoldást kínál – a különálló, kiemelkedő pályapontosságú védőgázas hegesztőrobottól az előre konfigurált hegesztőcellákon át egészen a teljesen automata hegesztőberendezésig. Pozicionálók széles kínálata, hegesztéstechnikai szoftver, valamint lineáris egységek egészítik ki a tökéletesen összehangolt teljes csomagokat.

A kiemelkedő pálya- és ismétlési pontosságnak, valamint a stabil robotmechanikának köszönhetően a KUKA robotok nagy igénybevételű tartós üzem mellett is gondoskodnak a rendkívüli hegesztési minőségről. A kipróbált robottechnológia minimális karbantartási ráfordítással a berendezés nagyfokú rendelkezésre állását biztosítja három műszakos üzemben.

A robotok a legjobb hegesztési minőséget az erős háttérrel rendelkező partnerek (Binzel, ESAB, EWM, Fronius, Kemppi, Lincoln, Lorch, Megmeet, Migatronic, Miller vagy SKS) megfelelő hegesztési felszereléseivel biztosítják. A hegesztőkészülék egyszerűen és gyorsan összekapcsolható a robotvezérléssel, a terepibusz-interfésszel (pl. EtherCAT). Az előkonfigurált profilok drag & drop konfigurációja nagyfokú kompatibilitást biztosít, és a minimumra csökkenti az üzembehelyezési kockázatokat és időt. Ezáltal a kezelőnek az összes funkció folyamatosan a rendelkezésére áll.

A KUKA továbbfejlesztett KR CYBERTECH nano sorozata most új alapokra helyezi az alacsony teherbírású robotok folyamatos mozgási pályával történő alkalmazhatóságát. A KR CYBERTECH nano ARC-család az olyan folyamatos mozgási pályával történő megoldások szakértője, mint az ívhegesztés, a ragasztás vagy a tömítőanyagok felvitele. Ezek az alacsony teherbírású ipari robotok minimális ráfordítás mellett maximális teljesítményt biztosítanak. A korszerűsített 50 mm-es üreges csukló lecsökkenti a főtengely mozgását, ezzel lehetővé teszi a rövid ciklusidők elérését és a magas pontosságú mozgást – még nagy sebesség esetén is 0,04 milliméter pontosságú ismételhetőséget kínál. Ennélfogva a KR CYBERTECH nano ARC robotok kiválóan alkalmazhatók a legnagyobb precizitást igénylő feladatokban, például ívhegesztésnél, ragasztóanyagok vagy tömítések felvitelénél.

A digitális KUKA.Motion Mode lehetővé teszi a robotok teljesítményének módosítását vezérlőn keresztül a különböző feladatoknak megfelelően. A „Dynamic Mode” üzemmód például kisebb ciklusidőkkel dinamikusabb működést biztosít. A „Path Mode” az üreges csuklós robotok standard funkciója, ahogyan az ún. abszolút pontossággal kalibrált megoldás is, amely folyamatos mozgásoptimalizálást biztosít.

Az új sorozatot kifejezetten a KUKA legfrissebb, KR C5 generációs vezérlőihez fejlesztettük ki, amellyel a rendszer teljesítménye maximalizálható. Mindez egy hatékony, rugalmas és átfogó csomag. A termékeket az alapfelszereltség részeként, az üreges csuklós robotok esetében IP54 osztálynak, a tömör csuklós robotoknál pedig IP65/67 osztálynak (főtengelyek és csuklótengelyek) megfelelő por és víz elleni védettséggel látták el. A cégek egyszerűen tudják a KR CYBER-TECH nanót integrálni, köszönhetően a szabványosított szerelőfelületeknek és az elődökkel megegyező méreteknek. A hegesztőberendezések robotkarra történő telepítése szintúgy nem bonyolult folyamat. Mivel a két rendszer rögzítési pontjai azonosak, a berendezések a korábbi modellekről átszerelhetők.

Perity Gábor, a KUKA Hungária Kft. értékesítési vezetője

Interjú Perity Gáborral, a KUKA Hungária Kft. értékesítési vezetőjével

A magyarországi gyártó szektor, csakúgy, mint világszerte a versenytársai, egyre nagyobb mértékben épít az automatizációra és a robotikára. Az átrendeződés már pár éve tart, hatásait pedig egyre jobban érezhetjük. A koronavírus-járvány további új lendületet adott, hiszen rávilágított a termelés sérülékenységére. A meghatározó trendekről, piaci helyzetről, várakozásról és a KUKA által kínált hegesztőcella-megoldásokról Perity Gábor, a KUKA Hungária Kft. értékesítési vezetője nyilatkozott lapunknak.

A digitalizáció, az automatizáció és a robotika töretlenül fejlődik. Hogy látja, hogyan reagál a magyarországi ipar az automatizáció terjedésére és fejlődésére?

Mi úgy tapasztaljuk, kétfajta hozzáállás jellemzi a magyar kkv-szektort. Vannak azok a cégek, amelyek már korábban elkezdtek automatizálni, keresték a lehetőségeket, sikereket érnek el vele, és átgondoltan haladnak egy általuk kijelölt úton. Ám vannak olyan vállalkozások is, amelyek kivártak, és később léptek az automatizálás útjára, ők egy időben lépéshátrányban voltak a többi céggel szemben. Azonban azt mondhatom, hogy az automatizálási tendencia továbbra is nagyon meghatározó a szektorban. Egyre többen és egyre jobban automatizálnak a magyar piacon is.

A robotok segítenek a munkaerőhiány okozta nehézségek mérséklésében, és a gyártás törékenységét is részben kivédhetjük velük. Jól mutatja ezt a tendenciát az, hogy a 2021-es évben még az eddigi legjobbnak számító 2019-est is túlszárnyalja az új projektek száma. Ahol csak lehet, ott automatizálnak a vállalatok.

Sokat hallunk arról, hogy fejlődik a robotika, de mégis, milyen irányba? Miket tart a legfontosabb ipari trendeknek hazánkban?

A legfontosabb robotikai trendek közül hármat emelnék ki. Az egyik a kollaboratív robotika, ahol a KUKA úttörő szerepet töltött be, hiszen 2013-ban elsőként dobtuk piacra az LBR iiwa szenzitív-kollaboratív robotunkat. Úgy gondolom, az együttműködő robotoknak helyük van a gyártásban, és bár pár éve robbanásszerűen megugrott a számuk, sok vállalat rájött, nem biztos, hogy minden alkalmazáshoz ez a legmegfelelőbb választás. Így ma már inkább racionálisan gondolkodva a cégek az adott alkalmazáshoz keresnek valóban megfelelő robotot, és nem fordítva. 

A másik fontos trend, hogy minél kisebb gyártóterületet vegyen el egy-egy robotalapú automatizálási megoldás, hiszen egyre magasabbak a négyzetméterárak a gyártóterületek vásárlása/bérlése esetében. A KUKA ezt a vezérlők méretének csökkentésével (KR C5) és a robotok lábnyomának minimalizálásával próbálja támogatni. Úgy látjuk, igény van arra, hogy a vezérlőket a robotoktól távolabb helyezzük el, ahol nem értékes gyártóterületet foglalnak el, másrészt a jobb helykihasználás érdekében fontos, hogy minél kisebb vezérlőegységek lássák el a feladatokat.

Harmadrészt a programozás egyszerűsítésére is igény mutatkozik: Erre a KUKA válasza az iiQKA. Küldetésünk 2030-ig, hogy az automatizálást egyszerűbbé, intuitívabbá és mindenki számára elérhetővé tegyük. Ez csökkenti az automatizáció világának belépési küszöbét. Egy robot programozása olyan egyszerű lesz, mint manapság egy számítógépen dolgozni. Az elkövetkezendő tíz évben a világon mind többen dolgoznak majd együtt robotokkal. Az automatizálás egyre inkább mindennapivá válik, és így további területeken tör utat magának.

Ebben a turbulens és nehezen kiszámítható környezetben hogyan változott a KUKA pozíciója az elmúlt időszakban Magyarországon?

Tartós növekedést érzékelünk. Az autóiparban nagyon erős pozícióval rendelkeztünk eddig is, de az élesedő versenyben fontosnak tartottuk azt, hogy más ágazatokban is terjeszkedjünk. Alkalmazásokat fejlesztünk az elektronikai iparnak, illetve a gyorsan forgó napi fogyasztási cikkek gyártása számára. Továbbá jelentős és széles portfóliót dobtunk piacra a fémipar és a hegesztési megoldások számára. Összességében még tovább erősödtünk fókuszterületeinkben, világszerte is a legnagyobb robotgyártók között jegyzik a vállalatot. 

Mit osztana meg az arc welding portfólióról? Milyen hegesztési megoldásokat kínálnak a magyar vállalatoknak?

Ahogy más alkalmazásokban, a hegesztés terén is olyan eszközöket kínálunk a partnereinknek, amelyek az adott alkalmazásban megállják a helyüket, és optimalizálhatók. 2019-ben elkezdtünk erre a termékkörre kiemelt figyelmet fordítani, így idén már igen sok megkeresés érkezett ezekre a robotokra és cellákra. Olyan komplett hegesztési megoldásokat kínálunk a vállalatoknak ugyanis, amelyeket szinte azonnal a termelésbe illeszthetnek, miközben az egyedi igényeiknek megfelelően testreszabhatók. Robotcelláink minden szükséges elemet tartalmaznak a hegesztéshez, gyakorlatilag kulcsrakészen szállítjuk őket. Ezek elsősorban a nagyobb gyártó vállalatok számára jelentenek megoldást, azonban a kisebb cégek is választhatnak a termelésükbe illeszthető, külön megvásárolható robotokat, alkalmazásokat és kiegészítőket.

Több, mint egy hegesztőrobot – Hatékony védőgázas hegesztés a megfelelő szoftvereknek köszönhetően

A KUKA.ArcTech szoftver a KUKA robotrendszerét egészíti ki intuitív parancsokkal, strukturált menükkel és praktikus állapotgombokkal a robotalapú védőgázas hegesztéshez. Az egyszerű és kényelmes kezelés érdekében a KUKA smartPAD-ok megszokott kezelőfelülete további praktikus állapotgombokkal egészült ki a hegesztési folyamatok és az áramforrás vezérléséhez. Az integrált EasyTeach-állapotgomboknak a 6D egér KUKA.ready2_pilot gombjaira való tükrözésével nem kell levenni a tekintetét a hegesztési technológia parancsainak programozásához.

A KUKA.TouchSense egy technológiai szoftvercsomag, ami opcionálisan hozzáadható a vezérlőkhöz. Lehetővé teszi a KUKA robot számára a részegység és a varrat keresését a hegesztőégővel vagy egy külső érzékelővel. Az ehhez szükséges funkció-, állapotgombok és a programozás beágyazott űrlapjai a felhasználó rendelkezésére állnak. Különböző érzékelők rugalmas bekötésével a KUKA.TouchSense a védőgázas hegesztés mellett további alkalmazásokhoz is használható, például raklapozáshoz.

A KUKA.SeamTech Tracking alkalmazással a robot él- vagy varratkövetést végezhet a SERVO-ROBOT Inc., Meta Vision Systems Inc. vagy a Scansonic MI GmbH gyártók érzékelőivel. A KUKA különösen nagy teljesítményű, valós idejű Ethernet-interfésze révén az érzékelőrendszer gond nélkül képes elvégezni a robot nagyon pontos pályakorrekcióját mind a MIG/MAG és WIG-hegesztések jellemző hegesztési sebességén, mind a lézersugaras hegesztés nagyon magas hegesztési sebességén. Az önálló beágyazott űrlapokkal a varratkövetés minden hegesztési alkalmazáshoz igazítható és programozható, például lebegve vagy pontos megállással. Ezen túlmenően a SeamTech Tracking speciális parancsokat is tartalmaz a varrat kezdetének és végének dinamikus keresésére. Így a robot önállóan beállíthatja a hegesztési varrat helyzetét és hosszát a hegesztendő részegységnek megfelelően.

A KUKA ügyfelei világszerte élvezik az átfogó és kompetens támogatást a hegesztési alkalmazások megvalósítása során – a tanácsadástól kezdve a hozzáértő ügyfélszolgálatig. Kérdés esetén a KUKA magyar kollégái állnak a cégek rendelkezésére.

Cikkünk a Gyártástrend magazin októberi lapszámában jelent meg.