2013. december 16. 10:30
Tanúsított biztonság
Hétköznapi életünk során számos olyan anyaggal kerülünk kapcsolatba, amelyekről nem is gondolnánk, hogy veszélyesek lehetnek.

A festékek, hígítók, ragasztók, olajok, zsírok, valamint a tisztító- és oldószerek használata pedig nagyon is kockázatos, hiszen tűzesetet okozhatnak. Az autó- és nyomdaipari üzemekben, műhelyekben, és mindenütt, ahol elkerülhetetlen ezeknek az anyagoknak nagyüzemi használata, épp ezért szigorú biztonsági előírások érvényesek. A veszély sokszor abból fakad, hogy a tűzveszélyes anyagokkal szennyezett rongyokat nem megfelelő módon gyűjtik és tárolják. Légmentesen zárható tárolóedény hiányában ugyanis akár az oxigénnel történő érintkezés is a törlőkendők öngyulladásához vezethet.

A veszélyes anyagokkal szennyezett törlőkendők tárolását és szállítását egyre szigorúbb törvényi előírások szabályozzák. Az ezeknek való megfelelés kiemelt figyelmet és sok ráfordítást igényel minden érintett vállalat részéről. Ezt a terhet veszi le ügyfelei válláról a MEWA szolgáltatási rendszere, amely maximálisan megfelel a biztonsági előírásoknak. A cég minden jogszabályi kötelezettséget magára vállal, ügyfelei a biztonsági konténerek megfelelő használata mellett biztosak lehetnek abban, hogy az ide vonatkozó törvényi elvárásoknak maradéktalanul megfelelnek.

Ugyanez érvényes a veszélyes anyagok szállítására is, hiszen az újrahasznosítható törlőkendőket az ADR előírásainak megfelelően kezelik. A gyártó speciális összetételű és tulajdonságokkal bíró konténereket fejlesztett ki, amelyek kifejezetten az általuk gyártott törlőkendők gyűjtésére, biztonságos tárolására és szállítására szolgálnak. A SaCon elnevezésű biztonsági konténer különösen jó ellenállóképességű műanyagból készül, mely nem deformálódik, egyúttal csekély súlyának és kerekeinek köszönhetően könnyen mozgatható, akár egymásra is helyezhető.

Mindemellett a SaCon természetesen eleget tesz a legújabb tűz- és robbanásvédelmi előírásoknak. UN-engedélye is kimondja, hogy öngyulladásra alkalmas szerves szilárd anyag szállítására megfelel. Olyan üzemek és műhelyek számára, ahol 55°C alatt gyulladó hígítót alkalmaznak, nagy segítséget nyújt az antisztatikus kivitelezésű SaCon. Ennek speciális felületi ellenállása meggátolja az elektrosztatikus kisüléseket. Az innovatív SaCon fix kiegészítő zárórendszer pedig még nagyobb biztonságot garantál, hiszen önállóan zárja a konténer tetejét, ennek köszönhetően azt tökéletesen alkalmassá teszi az 1-es illetve 2-es robbanásveszélyes zónákban történő használatra.