Száraz vákuum az érzékeny termékekhez
Bemeutatunk egy száraz, energiatakarékos vákuumszivattyút élelmiszeripari, gyógyszerészeti és laboratóriumi alkalmazásokhoz.

Az új olajmentes DSS-tekercses vákuumszivattyúval az Atlas Copco bővíti száraz ipari szivattyúinak kínálatát. A robusztus, alacsony kopású szivattyú különösen alkalmas vákuum előállítására durva vákuumtartományban. Az innováció egyik fő jellemzője a gázkezelés egyszerű és hatékony működési elve: a szivattyú belsejében két egymással összekapcsolt, spirál alakú csavar található alumíniumból. Az egyik spirálcsavar rögzített, míg a második forog, hogy összenyomja a gázzárványokat.

Alacsonyabb életciklus-költségek

Az ergonomikus vákuumszivattyút alacsony energiafogyasztás, alacsonyabb életciklus-költségek és felhasználóbarát működés jellemzi. A szivattyú száraz működése miatt nincs szükség olajcserére és szintén nincs szükség a kipufogó szűrők cseréjére. Ezért az általános karbantartási követelmények viszonylag alacsonyak. A csökkentett szerviz- és karbantartási költségek annak is tulajdoníthatók, hogy a kivehető elülső burkolat egyszerűbbé teszi a hozzáférést a DSS scroll vákuumszivattyú szivattyú belsejéhez.

Gyógyszerészeti és élelmiszeripari alkalmazásokhoz

Ezekkel a tulajdonságokkal és kiváló minőségű anyagokkal felszerelve az új fejlesztés különösen alkalmas a gyógyszeriparban, valamint az élelmiszer csomagolásában és feldolgozásában. Ezen és más iparágakban a szivattyú stabil vákuumot biztosít legfeljebb 1 mbar légköri nyomáson, és maximális termelékenységet nyújt alacsony vagy közepes áramlási sebesség mellett.