Sikerrel zárult az elektronikai ipar új fóruma
Az Electrosub Elektronikai és Elektrotechnikai Konferencia és Kiállítást 3 nap alatt 1152 fő tekintette meg. (X)
TÁMOGATOTT TARTALOM

A Terminal 1 Event Centerben október 11-13. között rendezték meg az elektronika ipar régen várt és hiánypótló üzleti és szakmai eseményét, az Electrosub Elektronikai és Elektrotechnikai Konferencia és Kiállítást. A kezdeményezés a fórum létrehozására a múlt évben a Melt (Magyarországi Elektronikai Társaság) gesztorálasával és az OC Bau Kft. közreműködésével indult, majd a szervezés során támogatottsága egyre nőtt, ami végül a sikeres megvalósításhoz vezettet, megteremtve ezzel az iparág aktív piaci mozgásának színterét, a személyes találkozások, kapcsolatépítés, üzletkötés lehetőségét.

Az Electrosub 30 szponzor – amelyek között számos, multinacionális cég és magyar vállalkozás egyaránt szerepelt –, továbbá 7 meghatározó szakmai szervezet és 7 szakmédia támogatását élvezte.

Az esemény felett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vállalt fővédnökséget.

62 standon állítottak ki a cégek

AZ Electrosubon összesen 89 kiállító vett részt. A konferencián 52 előadás hangzott el, számos hazai és külföldi előadó tolmácsolásában. A konferencia érdekessége volt, hogy nem egy meghatározott téma köré épült, hanem különböző témacsoportok láncolataként állT össze. Az előadások 2 szekcióban, párhuzamosan zajlottak.

A rendezvényt a 3 nap alatt 1152 fő tekintette meg, a konferenciára összesen 186-an regisztráltak.

Az Electrosub kísérő eseménye a forrasztási verseny volt, ami Magyarországon most először került megrendezésre az elektronikai ipar rangos nemzetközi szervezete, az IPC szervezésben, a Microsolder Kft. közreműködésével. A versenyen 50 profi és 17 diák mérte össze tudását.

Helyezettek

A diák verseny nyertesei
1. Tóth Máté, Műszaki Szakközépiskola, Komarno
2. Márki Bence, Pálfy Vízügyi Szakgimnázium, Szolnok
3. Cumin Gilles, Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola

A profi verseny nyertesei:
1. Bidlek István, Elektromont Kft.
2. Bacsóné Papp Anikó, National Instruments Hungary Kft.
3. Ádám István, Eurocircuits Kft.

Az Electrosub egy szakmai pályázat „Az év szakmai koordinátora" díj átadásának helyszínéül is szolgált. A pályázatot hagyományteremtő szándékkal a D&Társa Bt. írta ki és hirdette meg.
A pályázat célja, hogy a magyar elektronikai területen érintett cégek koordinátorai bemutathassák, hogy munkájukkal milyen módon járultak hozzá cégük versenyképességének növeléséhez. A zsűri számos pályázati anyagot értékelt, a szakmai bíráló bizottság döntése alapján Az Év ESD Koordinátora díjat Sike Gábor vehette át.

 A kiállítók, látogatók első visszajelzései pozitívak, arra a kérdésre, hogy szeretnének folytatást és részt vennének-e újra hasonló eseményen, szinte kizárólag igennel feleltek, ami igazolja a kezdeményezés létjogosultságát. A szervezőbizottság folytatja munkáját, céljuk, hogy az Electrosubot nemzetközileg is jegyzett, regionális jelentőségű eseménnyé fejlesszék és a fórummal is támogassák a Magyarországon működő elektronikai ipar fejlesztését és piaci pozíciójának megerősítését. (X)