hero
Zamaróczy Ádám 2022. március 04. 10:13
Mobil poliészterpince az élelmiszerek klímabarát tárolásához
Az önellátó gazdálkodás térhódításától megihletve tervezett mobil élelmiszertároló pincét egy Floris Schoonderbeek nevű holland vállalkozó.
Forrás: groundfridge

A Store Insider beszámolója szerint a Groundfridge-re keresztelt, hordozható helyiség valójában nem más, mint egy saját bejárattal rendelkező, öblös poliészter gömb, amely a talajba beásva külső áramforrások nélkül képes hűvösen tartani az elraktározott élelmet. A Groundfridge tárolókapacitása 3000 liter, és például gyümölcsök, zöldségek, borok és sajtok hosszú távú tartalékolására kiválóan alkalmas.

Forrás: groundfridge

A speciális, földbe ágyazott kamra elsősorban a talaj hőszigetelő tulajdonságait hasznosítja az ételek frissen tartásához. A Groundfridge állítólag távol tartja a kártevőket a tápláléktól, illetve légmentesen lezárható és vízálló. A konstrukció legfapadosabb verziója csaknem 12 000 euró, vagyis nem különösebben olcsó, viszont 20 hűtőnyi ellátmány elraktározására alkalmas, és (amennyiben magánterületen történik) nincs szükség hivatalos engedélyre a telepítéséhez.

Forrás: groundfridge

(forrás:  Store Insider/ Engineerine)