hirdetés
hirdetés

iPhone

Mit várhatunk az iPhone 7-től?

Íme néhány valószínűsíthető adat a szeptember 7-én bemutatandó telefonról.

hirdetés

Új sorszámmal érkezik az Apple új telefonja.

A „numerikus” változás az iPhone-oknál általában design-váltást is takar, ám idén a cégóriás úgy tűnik csupán helyenként egy kicsit megbuherálja a meglévő kialakítást, amely persze lehet, hogy éppenséggel megágyaz a későbbi telefonok újításai számára.

De lássuk a medvét, pontokba szedve:

Formavilág: remélhetőleg az iPhone 6 tulajdonosok elégedettek telefonjuk kialakításával, mert az iPhone 7 külszíne nagyjából hasonlít hozzá. Talán egy kissé letisztultabb megjelenésre számíthatunk, minthogy a hátoldalon éktelenkedő antennacsíkok némelyike lekerülhet róla. A MacRumors szerint ennek a kis változásnak erőteljes hatása lehet.

Eltűnik a jack-bemenet: ez nyilvánvalóan inkább tűnik visszalépésnek, mintsem innovációnak, ám az aljzat eltűntetése akár egy komoly fordulatnak is megágyazhat. A jack-csatlakozás a szórakoztató elektronika iparágában igazi klasszikusnak tekinthető, amely már a kezdetektől fogva segítette a berendezések térhódítását, ám az iPhone 7-ről száműzik a portot. Ez annyit jelent, hogy a fej- és fülhallgatók ezentúl Lightning csatlakozóval vagy vezeték nélkül kapcsolódnak majd a készülékekhez. Jó nagy hátrány, hogy a 3,5 mm-es jack-bemenet eltávolításával sok régebbi eszközünk csatlakoztatása nehezebbé válik (az átalakítók miatt azért nincs minden veszve).

Egy másik kamera (nem szelfizéshez): A pletykák egy újabb, második kamerát vizionálnak az iPhone hátulsó oldalára, amely a még jobb minőségű fotók létrehozását segíti majd elő. Részben ennek a funkciónak a jelenléte (vagy hiánya) is megkülönbözteti majd a szabványos modellt a 7 Plus-tól, mivel csak az utóbbin fog megjelenni a második lencse. Úgy néz ki, azért a kisebb modell kamerája is átesik némi ráncfelvarráson; például képstabilizáció képességével gazdagodik, amely az utóbbi két évben kizárólag a Plus modellek kiváltsága volt.

Forrás: 24.hu

Viszlát, 16 GB: egy szó, mint száz, a The Wall Street Journal szerint a belépő tárhely 16 GB-ról 32 GB-re ugrik, ami 2016-ban azért már ésszerű lépésnek tűnik.

Egy klikkelés vége: finom, ám forradalmi változás, hogy a home gomb „elkattinthatatlanodik”, mivel nyomásérzékennyé válik. Ez annyit jelent, hogy érintéskor úgy érezzük majd, hogy a gombot benyomjuk, pedig semmilyen fizikai mozgást nem idézünk elő nála. Ezt a „fogást” néhány MacBookjánál már bevezette az Apple.

További hírmorzsák: a hírek szerint a nehezen értelmezhető „űrszürke” szín helyett visszatérhetnek a fekete változatok. Természetesen gyorsabbak lesznek, valószínűleg több RAM-mal és egy idáig meg nem lebegtetett „varázslatos” újítással megspékelve. A jack-bemenet eltávolítása fokozott vízállóságot sejtet.

Az iPhone 7 esetlegesen vékonyabb lesz.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Verge)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés