Megvan az ország legjobb 9 gyára!
Kihirdettük az Év Gyára 2017 díjakat május 11-én a Larus Étteremben. Kéziszerszámgyár, autóipari beszállító és műanyagfröccsöntő üzem nyerte a három összetett díjat.

Harmadik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media az Év Gyára versenyt, amelynek versenyidőszaka fél évet ölelt fel. Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott a meghirdetett 9 kategóriára, az összetett Év Gyára díjat pedig az a cég nyerhette el, amely több kategóriában a shortlistre került és legalább az egyikben az első helyen végzett. Árbevétel szerint három összetett nyertest hirdettünk, idén is külön osztottunk Év Gyára díjat a 3 milliárd forint alatti, a 3-10 milliárd forint közötti, és a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cég körében.

Év Gyára lett:

Év Gyára 10 milliárd forint feletti éves árbevétel kategóriában: Robert Bosch Power Tool Kft.

Év Gyára 3-10 milliárd forint közötti éves árbevétel kategóriában: Simon István e.v.

Év Gyára 3 milliárd forint alatti éves árbevétel kategóriában: GIA Form Kft.

A Robert Bosch Power Tool Kft. nyerte az Év Gyára 2017 díjat a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában. A díjat Vándor Ágnes, a PPH Media ügyvezetője (középen) adta át

Kategóriagyőztesek:

Legjobb menedzsmentfolyamatok: Robert Bosch Power Tool Kft.

Leginnovatívabb gyártó: RATI Kft.

Legjobb termelő: Sanofi Veresegyházi Telephelye

Legeredményesebb gyártástámogató: STI Petőfi Nyomda Kft. 

Vevői elégedettség: EMIKA Zrt.

Dolgozói elégedettség: GIA Form Kft.

Beszállító kapcsolatok: Simon István ev.

Cyeb – Energiahatékonyság: STI Petőfi Nyomda Kft. 

Ipar 4.0: Aventics Hungary Kft.

Az év legígéretesebb gyártója – a zsűri különdíja: Korax Műgyantagyártó és Kereskedelmi Kft.

Pomázi Gyula gazdaságfejlesztésért és iparstratégiáért felelős helyettes államtitkár Középen) és az Év Gyára 2017 3-10 milliárd forint közötti éves nettó árbevétel kategória győztese, a Simon István ev. ügyvezetője, Simon Péter (jobbra) és alapítója, Simon István (balra)

A vállaltirányítási rendszerből kinyerhető, számadatokra épülő pályázati adatlapokat január elejéig kellett beküldeniük a cégeknek, összesen 53 pályázat érkezett. Ezt követően alakította ki a verseny szakmai partnere, a Process Solutions Kft. kategóriánként a három legjobb pályázatot benyújtó cégek shortlistjét.

Gaszt Attila (jobbra) és édesapja, Gaszt István a GIA Form Kft. képviselői az Év Gyára 2017 3 milliárd forint alatti éves nettó árbevétel kategória győztesei

Idén nagyon szoros volt a mezőny, így fordulhatott elő, hogy több kategóriában is három helyett négy vállalat került fel a shortlistre. A kiválasztott cégeket egy szakértő csapat járta végig, hogy a helyszínen is auditálja az adatokat, az értékelést végül szakértőkből álló zsűri bírálta el, majd meghozta a döntést. A díjakat a gálán a zsűri tagjaitól vehették át a díjazott vállaltok. 

Idén a versenyzők között volt műanyagipari, autóipari gyártó, fémipari vállalat, ipari pneumatikával foglalkozó cégek, gyógyszergyártó telephely és nyomdaipari szereplő is.

A versenyt jövőre is meghirdeti a kiadó. Részletek: www.evgyara.hu