Megnyílt a hannoveri nemzetközi ipari vásár
A Hannover Messét, a világ legnagyobb ipari szakkiállítását Angela Merkel német kancellár és Beata Szydlo lengyel kormányfő együtt nyitotta meg vasárnap.

Beata Szydlo a németországi Alsó-Szászország tartomány fővárosában 70. alkalommal megrendezett kiállítás megnyitó ünnepségén elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy hazája a vásár díszvendégeként "fiatal és dinamikus" országként mutatkozik be, amely "új, kreatív" termékekkel és elgondolássokkal járul hozzá az ipar fejlődéséhez.

Angela Merkel kiemelte, hogy a német gazdaság számára Lengyelország az első számú partner a kelet-közép-európai térségben, a kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly elérte a 100 milliárd eurót, és a német cégek már 26 milliárd euró értékben hajtottak végre beruházásokat a szomszédos országban. A Hannover Messe további lendületet adhat a kapcsolatok továbbfejlesztéséhez – mondta.

Angela Merkel elmondta továbbá, hogy a vásárra 75 országból érkeztek kiállító.

A Hannover Messe legfőbb témája az ipar digitális átalakulása. A vásáron több mint 6500 kiállító mutatja be termékeit és szolgáltatásait. A partnerországként első alkalommal szereplő Lengyelországból 200 vállalkozás érkezett, köztük 20 startup cég, azaz informatikai innovációval foglalkozó feltörekvő vállalkozás.

Angela Merkel és Beata Szydlo a vasárnap esti megnyitó után kétoldalú megbeszélést folytatott. Hétfő délelőtt közösen felkeresik a lengyel nemzeti standot, ezzel elkezdődik a péntekig tartó nemzetközi vásár, amelyre a szervezők várakozása szerint nagyjából 200 ezren látogatnak el.