Meghirdették az innovációs nagydíjat
A Magyar Innovációs Szövetség keresi azokat a gazdasági társaságokat, melyek 2017-ben jelentős innovációs tevékenységet folytattak. A díjakra 2018. február 14-ig lehet jelentkezni.

A Magyar Innovációs Szövetség 26. alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Nagydíjat. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2017. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el.

Az idei pályázaton a 2017 legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további hat kategóriában kaphatnak díjat. Az ünnepélyes átadásra 2018. március végén kerül sor az Országházban.

Dr. Pakucs János, a Magyar Innováció Szövetség tiszteletbeli elnöke a pályázat meghirdetésén, november 23-án, az Országházban

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2017-ben elért többleteredmény/többletárbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett az innováció eredetiségét, újszerűségét, ill. társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

"A pályázatot először 1992-ben hirdették meg, az azóta eltelt 25 év során 1157 pályázat érkezett, s a 997 mérhető innovációs teljesítmény közül 196 kapott innovációs díjat" – mondta el Dr. Pakucs János, a szövetség tiszeletbeli elnöke.