Málnaszüretelő robot
A Bosch-sal együttműködésben fejleszt lágy gyümölcsök és zöldségek betakarítására alkalmas robotot a Plymouth-i Egyetem oldalhajtásának is tekinthető Fieldwork Robotics.

A cég elsősorban málnaszüretelésre igyekszik kihegyezni a technológiát, minthogy a málna a többi gyümölcsnél sérülékenyebb, és komplex levélzetű bokrokon, bonyolult eloszlásban szokott megteremni. A Bosch a puha robotkarok költséghatékonyabbá, illetve fürgébbé tételében segít a vállalatnak.

Az együttműködés keretében fejlesztett robot több különböző funkciójú kamerával van felvértezve. A gyümölcsök felismerése bizonyos „globális” kamerák feladata, a „lokálisnak” nevezett típusok a betakarítás utolsó szakaszában kamatoztatják képességeiket.

A szüret alatt a vizuális ingerek alapján mesterséges intelligencia ellenőrzi, hogy érettség, méret, szín és egyéb paraméterek tekintetében az egyes bogyók mennyiben felelnek meg a szupermarketek által meghatározott szabványoknak.

(Bizonyos határokon belül) az igényeknek megfelelő számú kar csatlakoztatható a moduláris gépezethez.

A robotok mindegyike akkumulátorról fog működni, és az autonómiájuk foka az elemek mennyiségének, illetve kapacitásának függvénye lesz. Még ha elméletileg szünet nélkül is tudnának dolgozni, a tervek szerint „csak” napi 20 órát kell majd gürcölniük az ültetvényeken.