Magyarország egyik legnagyobb szoftverháza épül
A Siemens-csoporthoz tartozó evosoft Hungary Kft. új szoftverfejlesztési központ várhatóan 2021 elején nyitja meg kapuit.

Az új, hatemeletes irodaház a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második ütemeként, a Magyar Tudósok körút 11. szám alatt épül, befejezése után közel 22.000 négyzetméteres területéből az evosoft Hungary Kft. szoftverfejlesztői mintegy 20.400 négyzetméteren fognak dolgozni a legújabb digitalizációs megoldások létrehozásán.

Az alapkőletételen Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezetője kiemelte: „amikor úgy döntöttünk, hogy a budapesti telephelyeinken végzett szoftverfejlesztői tevékenységünket egy központba vonjuk össze, az volt a célunk, hogy hatékonyabbá tegyük a kollégáink munkáját. A nálunk dolgozó több mint 1600 munkatárs világszínvonalú szoftverfejlesztési, szakmai és minőségbiztosítási elvárásoknak felel meg. Új székházunkkal méltán kívánunk világszínvonalú és inspiráló munkahelyi környezetet is teremteni számukra.”

Az új épület látványterve

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának szomszédságában épülő irodaházat várhatóan két év múlva vehetik birtokba az evosoft Hungary Kft. szakemberei.

A high-tech megjelenésű elegáns épület tervezését a WING építésztervező leányvállalata, az Aspectus Architect végezte Szerdahelyi László vezetésével.