Jön a szelfi generáció minibusza
A Chrysler legújabb fejlesztése a társasági életet helyezi a középpontba.

A vezetésnél a jövőben a sebesség helyett egyre inkább a kényelemre és a szórakozásra fog helyeződni a hangsúly. Kedden a Consumer Electronics Show-n (CES) a Fiat/Chrysler (FCA) bemutatta Portal nevű koncepcióautóját.  Az elektromos jármű arcfelismerő rendszerrel és hang biometrikával rendelkezik majd, minthogy főleg az Y generációra (1982 és 1994 között születettek) összpontosít, és számukra több lesz puszta eszköznél, az életük szerves részévé válik. A szabadidőautó /crossover/kisbuszszerű koncepcióautóban három üléssor kap helyet, és előre-hátra csúsztatható ajtók ékeskednek az oldalán. Minthogy a Portal halad a korral, egy szelfikamerát is belészereltek; a hátul ülő csapat egy kijelzőn gyönyörködhet saját magában, és ha jónak látja, szelfiket is létre hozhat magáról, hogy aztán kiposztolja őket az internetre. Feltéve, hogy a sofőr és mondjuk a hátsó ülésen utazók rosszul hallanák egymást, egy interkommunikációs rendszer segíti őket a kapcsolattartásban.

Természetesen nem minden csak a szelfikről és a közösségi médiáról szól: a Portal egy feltöltéssel nagyjából 400 kilométer megtételére képes, és DC-gyorstöltéssel 20 perc alatt plusz 240 kilométerrel tudja megfejelni a hatótávolságát.

 A jármű félautomata módon működik, lézeralapú távérzékeléssel (LIDAR), radarral, illetve ultrahangos és kameraszenzorokkal segíti a sofőrt az úton maradásban.

Arról nincs hír, hogy a csilivili „közösségi” jármű mikor – ha egyáltalán – fog megjelenni a piacokon.